Filipstads kommun startsida

Markus Svensson får årets Bröderna Ericsson-stipendium

Markus Svensson håller i diplom och blommor framför sin företagsbil

Bröderna Ericsson-stipendiet på 10 000 kronor tilldelas entreprenören och företagaren Markus Svensson. I familjeföretaget i Nordmark tillverkas jordskruv och monteringsmaskiner och även solel ingår numera i verksamheten.

Markus Svensson tog emot Bröderna Ericsson-stipendiet med diplom och blommor den 22 juni vid familjeföretaget i Nordmark, som har verksamhet inom stål- och verkstadsindustrin, både med jordskruv, monteringsmaskiner och solceller.

Med stort engagemang visar Markus vilka möjligheter som finns till att framgångsrikt driva företag på landsbygden. Han sprider entreprenörskap både inom och utanför Filipstads kommun och med många nya idéer till utveckling är han en värdig vinnare i Bröderna Ericssons fotspår.

Stort grattis!

Motiveringen är:

”Markus Svensson har genom en lyckad generationsväxling och sann entreprenörskapsanda tagit över och utvecklat familjeföretaget.

Från att varit framgångsrika med tjänster till stål- och verkstadsindustrin har Markus utökat verksamheten med dels jordskruv inklusive monteringsmaskiner och dels solceller.

Han sprider entreprenörskap genom sitt företag både inom och utanför Filipstads kommun och visar genom sitt stora engagemang på möjligheten att framgångsrikt kunna driva företag också på landsbygden.

Företaget anställer alltid sommarjobbare från trakten och visar på så sätt vad företagande och entreprenörskap är.”

Om Bröderna Ericsson-stipendiet:

Stipendiet på 10 000 kronor delas ut årligen under Sverige-Amerikadagarna och har till syfte att:

  • främja intresset för teknik, mekanik och naturvetenskap bland barn och unga
  • underlätta framväxten av en innovatörs- och entreprenörsanda i samhället
  • lyfta fram den tekniska Värmland vid sidan av det litterära och kulturella

Stipendiet utdelades första gången 2004. Lista med alla som fått stipendiet.