Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Statens servicecenter öppnar kontor i Filipstad

Människor står vid ståbord med lila ballonger på.

På Statens servicecenter erbjuds statlig service från flera myndigheter. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket är nu samlade i en och samma lokal för att ge stöd till Filipstadsborna.

Få stöd från statliga myndigheter

På Statens servicecenter kan du få hjälp med att använda e-tjänster och fylla i blanketter och ansökningar. Du kan få information om dina pågående ärenden och bli hänvisad till rätt ställe. När du besöker servicecentret får du hjälp av en fysisk person, vilket kan vara skönt.

Filipstadskontoret är det 144:e servicecentret i Sverige. Alla medborgare i landet är välkomna till vilket kontor som helst för att få stöd där.

Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket är de myndigheter som finns i servicecentret i Filipstad.

Två personer knyter upp ett rosa band mellan två ståbord.

Filipstadskontoret invigs

Filipstads kommun deltog när servicecentret öppnade i ljusa, fina lokaler den 23 april 2024. Kommunstyrelsens ordförande Christer Olsson var med och knöt upp bandet för att inviga servicecentret.

Det är en fantastisk etablering ni gör, som kommer nära kunden. Vi tycker det är bra för våra medborgare att få det nära, säger Christer Olsson

Representanter från myndigheterna var med på denna invigningsdag och berättade om servicecentret där man får lättillgänglig hjälp på plats.

Vi är nu redo att ta emot och hjälpa kunder och ge effektiv service. Vi kommer att stötta Filipstadsborna. Det ger också oss kunskap om varandras verksamheter när vi kan prata med varandra så här nära, det är utvecklande. Och att genom denna mötesplats kunna utöka servicen till medborgarna, i stället för att lägga ner, det känns positivt!

Statens servicecenter i Filipstad

Filipstads kontor finns på Albanogatan 7.

Öppettiderna är tisdagar och torsdagar 10.00-12.00, 13.00-15.00.

Det är drop in så du behöver inte boka tid.

Lila ballonger vid skylt om servicecentret.