Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Vi vann guld på Guldvargen!

Filipstads kommuns logotyp i vitt på grön bakgrund med ljusgröna linjer i kanterna

Vår grafiska profil som vi tog fram tillsammans med reklambyrån Happy Republic vann 1:a pris i värmländska tävlingen Guldvargen.

Filipstads kommuns nya grafiska profil togs fram 2023

Filipstads kommun lanserade 2023 en ny grafisk profil. I samarbete med reklambyrån Happy Republic tog vi fram nya färger, typsnitt och grafiska element som ska representera kommunen i vår kommunikation och marknadsföring. Även vår logotyp (med riddaren på häst) gjordes om till viss del. Läs mer i artikeln från 2023-05-22: Nu lanseras Filipstads kommuns nya grafiska profil

Guld i kategorin Årets varumärke/identitet

Arbetet med vår grafiska profil nominerades i tävlingen Guldvargen, där årets bästa värmländska marknadsföringsinsatser belönas. På Guldvargengalan den 3 maj 2024 delades pris ut i nio kategorier (här är alla vinnare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) och vi tog hem förstaplatsen i kategorin årets varumärke/identitet.

Kategorin årets varumärke/identitet handlar om hur företag kreativt kan kommunicera vilka de är och vad de står för. Detta ska göras på ett tydligt, relevant och strategiskt sätt, som tar sig uttryck i varumärkets alla fysiska och digitala mötespunkter.

Motiveringen för vinsten lyder:

Varumärkesidentitet Filipstads kommun - Prinsens stad kröns med en ny genomarbetad grafisk identitet som förenar natur, det gamla och det nya. För Filipstad i tiden.

Ett lyckat samarbete

I arbetet med att ta fram en ny grafisk profil var syftet att utgå från naturen, med mineraltemat och det historiska arvet vi har, och skapa något modernt och fräscht av det.

Filipstads kommun är en stor koncern där många olika verksamheter samlas under samma varumärke. Den grafiska profilen ska på ett tydligt och tilltalande sätt visa att det är Filipstads kommun som är avsändare när vi kommunicerar. Då skapar vi en tydlig helhetsbild för medborgarna och en ”vi-känsla” bland alla medarbetare.

Tillsammans med Happy Republic är vi stolta och glada över utmärkelsen i Guldvargen 2024!

En hälsning från Happy Republic

Att arbeta med varumärken och grafiska profiler är verkligen något vi brinner för, så det känns extra fint att få den här utmärkelsen tillsammans med Filipstads kommun, säger Happy Republic.