Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Nu lanseras Filipstads kommuns nya grafiska profil

I den grafiska profilen ingår nya färger, typsnitt och grafiska element. Även vår logotyp (med riddaren på häst) har gjorts om till viss del.

Vad blir nytt?

  • Kommunens logotyp har fräschats upp, men vi behåller dess karaktär och kännetecken. Logotypen ska endast användas inom kommunens organisation och inte av privatpersoner, företag och föreningar. Själva "kommunvapnet" kommer att finnas kvar och samma regler gäller som innan, att man behöver fråga kommunen innan man använder det på något sätt.
  • Vi har nya färger som representerar kommunen. Alla färger är hämtade från mineralriket, vilket är något som gör oss unika.
  • Vi byter typsnitt och har nya grafiska element baserade på mineraltemat, vilket kommer synas i vår marknadsföring och information framöver.
  • Webbplatsen www.filipstad.se uppdateras vecka 21 för att matcha den nya grafiska profilen. Det innebär att webbplatsen kan byta utseende under ditt besök här. Vi hoppas du har överseende med detta. Stöter du på problem så kan du kontakta eveliina.kaipainen@filipstad.se
Filipstads kommuns logotyp i vitt på grön bakgrund med ljusgröna linjer i kanterna

Varför har vi en grafisk profil?

Filipstads kommun är en stor koncern där många olika verksamheter samlas under samma varumärke. Syftet med den grafiska profilen är att samordna all kommunikation så att vi ger ett samlat intryck.

Det ska alltid vara tydligt att det är Filipstads kommun som är avsändaren när vi kommunicerar. På detta sätt skapar vi en tydlig helhetsbild för medborgarna och en ”vi-känsla” bland alla medarbetare.

Implementering av nya grafiska profilen

Den nya grafiska profilen lanseras i maj 2023. Alla verksamheter ska nu utforma sin kommunikation efter den nya grafiska profilen. Detta för att kommunen som avsändare ska vara tydlig, tilltalande och professionell.

Gamla produkter med förra grafiska profilen kommer under en övergångsperiod att förekomma. Allt nytt som produceras ska vara enligt den nya grafiska profilen.

Vid frågor och funderingar

Vill du veta mer om kommunens grafiska profil är du välkommen att kontakta oss på informationsavdelningen.