Filipstads kommun startsida

Logga in på 1177.se för dig som är 13–17 år

Text: Information om coronavirus

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du göra vårdärenden på nätet. Du behöver logga in själv med BankID eller Freja e-id plus när du har fyllt tretton.

Smittspridningen ökar just nu i Värmland igen. Ungdomar står för den största delen av ökningen tillsammans med personer som är 40-59 år. Smittspridningen ökar mest i Karlstad och i grannkommunerna.

När smittspridningen ökar, ökar samtidigt behovet av att provta sig. För att ungdomarna ska kunna boka en tid för egenprovtagning på webbplatsen 1177.se behöver de ha en giltig e-legitimation. Den behöver de ha skaffat innan de får symtom och har behov av att provta sig, eftersom de kan behöva uppsöka ett ombud.

För dig som fyllt 13 år

Har du fyllt 13? Har du i så fall rätt e-legitimation om du behöver boka egenprovtagning för covid-19? Om inte, fixa det redan idag så du är redo. Din vårdnadshavare kan inte boka för dig, du måste logga in med egen e-legitimation.

Giltig e-legitimation är BankID och Freja eID Plus. Det går inte att logga in i e-tjänsterna på 1177.se med bankernas Mobilt Säkerhets-id eller motsvarande e-legitimationer med lägre säkerhet.

Läs mer på webbplatsen 1177.se om e-legitimationer och hur man skaffar dem: Logga in på webbplatsen 1177.se för dig som är 13–17 år - 1177 Vårdguiden länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster