Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Grattis till årets kulturstipendiater!

Stipendiaterna står bredvid varandra och håller i sina diplom

Stipendiaterna för Ferlin-, folkrörelse-, förenings-, och jubileumsstipendierna 2021 är utsedda. Grattis till er alla!

Ferlinstipendiet

Filipstads kommuns Ferlinstipendium 2021 och 10 000 kronor tilldelas Peter Eriksson, Saxå kammarmusikfestival.

I mer än 30 år har Peter varit den drivande kraften bakom Saxå kammarmusikfestival. Som konstnärlig ledare har han satt Saxå och Filipstad på den kammarmusikaliska kartan. Med oförtröttlig energi har han gjort Saxå kammarmusikfestival till en festival av yppersta klass.

Folkrörelsestipendiet

Filipstads kommuns folkrörelsestipendium 2021 och 5 000 kronor tilldelas Britt Fredriksson, Kroppa IF.

Britt har under större delen av sitt liv varit engagerad i Kroppa IF, både som aktiv och styrelsemedlem. Nämnas kan bland annat skidor, orientering, löpning och tipspromenader. Många är de tävlingar som Britt varit med och arrangerat med bravur. Britt är och har alltid varit en friskusmänniska som alltid satt hälsan och människorna i centrum.

Föreningsstipendiet

Filipstads kommuns föreningsstipendium 2021 och 5 000 kronor tilldelas Linnéa Wiigh med personal, Filipstads ridklubb.

Linnéa har tillsammans med sin personal fördubblat antalet ridskoleelever i Filipstad till dagens dryga 160 st per vecka. Tillsammans har de fått hästintresset i kommunen att blomstra och har därmed gjort Filipstads ridklubb till en plats där barn, unga och vuxna kan mötas, växa och dela sitt intresse för hästar och hästsport.

Jubileumsstipendierna till ungdomar

Filipstads kommuns Jubileumsstipendium 2021 och 5 000 kronor tilldelas Agnes Haraldsson.

Agnes Haraldsson har sedan 6 års ålder ridit på ridskolan i Filipstad och har numera en egen häst. Agnes är driven och gör även sina egna träningsscheman och sätter både kort- och långsiktiga mål för sin egen utveckling. För närvarande studerar Agnes på Spångbergsgymnasiet med idrottsprofil.

Filipstads kommuns Jubileumsstipendium 2021 och 5 000 kronor tilldelas Dansfusion fortsättning.

”Dansfusion fortsättning” har alltid tagit åt sig utmaningar med nyfikenhet och öppenhet och alltid med stor respekt mot varandra i gruppen. De utgör en förebild som grupp i sin förmåga att möta det okända och stärka varandra att våga pröva nytt.