Filipstads kommun startsida

Susanne blev årets handledare inom Vård- och omsorgscollege

Elev håller i blommor och årets handledare håller i ett diplom

Vård- och omsorgsprogrammet på Spångbergsgymnasiet har inom ramen för Vård- och omsorgscollege utsett årets handledare.

Eleverna på utbildningsprogrammet har fått lämna in förslag på vem de tycker ska utses till årets handledare och de har fått motivera det skriftligt. Sedan har de gemensamt kommit överens om vem som ska utses.

Den som blev utsedd är Susanne Kaipiainen som är undersköterska och jobbar i Lesjöfors. Hon blev nominerad av eleven Ghaith Ismail, som går Vård- och omsorgsprogrammet årskurs 2 på Spångbergsgymnasiet.

Hon uppmärksammades med blommor, tårta och ett diplom på sin arbetsplats den 2 juni.

Hon kommer även att bli nominerad till Årets handledare från Filipstad inom regionalt Vård- och omsorgscollege och kan sedan eventuellt gå vidare till den nationella nomineringen, där Årets handledare utses en gång varje år.

Ur nomineringen beskrivs det att Susanne alltid är positiv och glad. Hon är en uppskattad och duktig undersköterska och hon tycker att det är viktigt att lära ut sitt yrke. Hon stöttar och hjälper när det behövs så att Ghaith känner sig trygg. Hon svarar på alla frågor och visar så att han förstår hur en arbetsuppgift ska utföras. Susanne känns som både lärare, handledare och arbetskamrat och hon får Ghaith att känna sig som en av personalen och inte bara som en elev.

Susanne tycker om sitt yrke och hon är bra på det. Hon bemöter brukarna, alla andra arbetskamrater och Ghaith på ett trevligt sätt. Det bästa med Susanne är att hon bryr sig om sin elev. Tack vare henne har han lärt sig mycket och blivit säkrare på sin roll och sitt yrke.