Filipstads kommun startsida
Denna funktion använder "Google Översätt" för att maskinöversätta sidan. Filipstads kommun ansvarar inte för korrektheten i översättningen.

Information om allemansrätten från Naturvårdsverket

Äntligen är sommaren här och med sommaren kommer många frågor om allemansrätten och vad som gäller vid olika typer av aktiviteter, som exempelvis eldning, klättring, plockning av naturprodukter, elcyklar, enskilda vägar, hemfridszon och ridning.

Allemansrätten ger oss alla möjligheten att tillfälligt och hänsynsfullt vara i naturen utan att fråga markägaren om lov. Rättigheterna medför också skyldigheter att inte förstöra något eller störa markägaren eller andra som är ute i naturen. Att cykla, rida, bada och vandra i naturen med mera ingår i allemansrätten.

Naturvårdsverket har tagit fram information om allemansrätten på flera olika språk. Informationen finns dels på Naturvårdsverkets hemsida, och dels som broschyrer som kan laddas ner som pdf-filer eller beställas gratis (endast porto tillkommer). Nedan finns länkar till denna information och även till viss annan information.

Förstasidan: www.allemansrätten.se

Ny publikation om allemansrätten som riktar sig till alla som vi lära sig mer om allemansrätten, och framförallt till de som arbetar med naturvägledning.

Senast uppdaterad: 2018-06-21