Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Aktuellt på Bergsskolan: Sveriges bästa examensarbete, ansökan öppen och nya möjligheter mot masterexamen

Bergskolans byggnad, en chremé-färgad fasad med fönster med vita ramar. En flaggstång med svensk flagga.

Anökan är öppen till höstens kurser på Bergsskolan! Nu med flera möjligheter att söka vidare efter utbildningen. Grattis till Jan Kruse för Sveriges bästa examensarbete!

Student från Bergsskolan belönas med Sveriges bästa examensarbete

Gruvhistorikern Jan Kruse från Filipstad, har under de senaste åren studerat på Bergsskolan. Han är mycket intresserad av gruvornas mystik och dramatiska historia. På sin motorcykel far han runt i Filipstadstrakten med digitalkameran i ryggsäcken och dokumenterar det som finns kvar av intresse. Han ägnar stor del av sin fritid åt gruvstudier, skriver böcker och är intresserad av det mesta som rör gruvor, hyttor och bruk.

Jan tog ut sin examen under 2022. Hans examensarbete inom ekonomisk geologi har nu utsetts till landets bästa examensarbete av branschorganisationen Svemin.

Läs mer om examensarbetet på https://bergsskolan.se/kontakta-oss/aktuellt/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bergskolan ger yrkesutbildade möjlighet att gå vidare till en akademisk masterexamen

Nu finns två utbildningar i Sverige inom yrkeshögskolan som har möjlighet till masterspår efter 3 år. Båda finns på Bergsskolan i Filipstad i Värmland.

Från och med hösten 2024 kommer studenter på yrkeshögskolan Bergsskolan att kunna fortsätta studera vid Luleå tekniska universitet, LTU.

- Det här är mycket positivt för Bergsskolan och ytterligare ett starkt kvitto på att våra utbildningar håller hög kvalitet och är attraktiva både för näringslivet och akademin. Det är också mycket glädjande att vi tidigare gjort klart med ett masterspår till KTH för ingenjörerna på metallutbildningen och nu är klara med ett masterspår till LTU för ingenjörerna på bergutbildningen, säger Jan Håkanson, rektor på Bergsskolan.

Läs mer om detta på https://bergsskolan.se/kontakta-oss/aktuellt/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du ansöka till Bergsskolan?

Ansökan till höstens program och kurser är nu öppen fram till 15 maj 2023.

Läs mer på Bergsskolans webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.