Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Earth hour 23 mars 20.30: Släck lampan

Text 60 släck 23 mars kl. 20.30. Du är väldens chans.

På lördag klockan 20.30-21.30 är det Earth Hour och då släcker människor världen runt lamporna för att visa sitt stöd i världens största miljömanifestation.

WWFs Earth Hour är världens största klimatmanifestation som 2024 arrangeras för artonde året. Kampanjen handlar om att inspirera människor att agera för planeten och sprida kunskap om hur läget är och visa på lösningar.

Earth Hour äger rum klockan 20.30 sista lördagen i mars varje år, men är i år tidigarelagt på grund av påsken.

Earth Hour 2024 infaller den 23 mars kl 20.30-21.30. Var med och släck lampan du också!

Agera för planeten – delta i Earth Hour 23 mars!

När klimatförändringarna fortsätter att öka och den biologiska mångfalden drastiskt dalar måste vi sätta fokus på att hand om vårt enda hem – planeten. Ett sätt att göra det är att delta i Earth Hour.

Initiativet startades av WWF i Australien 2007 och har sedan dess vuxit lavinartat. Förra året deltog 190 länder och nära en miljard människor i Earth Hour världen över. Många kända landmärken släckte ner under timmen, så som operahuset i Sydney, Kristusstatyn i Rio de Janeiro och Notre Dame i Paris.

Vill du läsa mer om Earth Hour och hur du kan delta i årets kampanj kika här: Earth Hour Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.