Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Erbjudande till värmländska barnfamiljer om att få testa sitt brunnsvatten kostnadsfritt

Närbild på skvättande vatten

Oftast är möjligheten att få bra dricksvatten från egen brunn god, men ibland kan kvaliteten på ditt vatten förändras. Nu kan barnfamiljer testa sitt brunnsvatten kostnadsfritt i en pågående studie.

Arbets- och miljömedicin är en gemensam resurs för regionerna i Södermanlands, Värmlands, Västmanlands och Örebro län. De arbetar med frågor som hur miljön påverkar vår hälsa.

I den senaste miljöhälsorapporten – Barns miljö och hälsa 2021 – visar resultaten på att 41 procent av de som har egen borrad eller grävd brunn i Värmlands län inte har analyserat sitt dricksvatten. Arbets- och miljömedicin vill därför ge dig möjligheten att genomföra detta.

Erbjudandet gäller dig som har egen brunn i Värmlands län, grävd eller borrad. Studien ska undersöka om det förekommer förhöjda halter av metaller i ditt dricksvatten. Analyserna är utan kostnad för dig. Endast permanentboende med barn kan delta i denna studie.

Du kan anmäla ditt intresse fram till den 23 november. Läs mer och anmäl dig på Region Örebro läns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.