Filipstads kommun startsida

2020-07-18

Jan Scherman Filipstads 30:e ambassadör! + kokboken "Filipstad smakar godast"

Filipstadsfödde Jan Scherman som arbetar inom massmedia tar nu rollen som ny Filipstadsambassadör. "Filipstad smakar godast" presenterades också under samlingen.

Vanligtvis brukar Filipstads ambassadör visas upp under Filibjurveckan, men på grund av rådande omständigheter så samlades inbjudna personer och media på Hotell Hertig Karl i ett mindre evenemang den 18 juli för att visa upp Filipstads 30:e ambassadör Jan Scherman och samtidigt så presenterades den nya kokboken "Filipstad smakar godast".

Filipstadsambassadören Jan Scherman

Jan Scherman som är född i Filipstad 1950, växte upp i Linköping där han fick in sin första fot i media med att sommararbeta med vigselnotiser. Han började sin TV-karriär 1980 på Sveriges television i nyhetsprogram som Rapport och Aktuellt. Han har delat Stora journalistpriset med Göran Ellung och varit med och startat TV4:s samhällsprogram Kalla fakta.

Idag är han aktiv debattör inom massmedia.

Snart släpps hans bok "Den svenska korvresan" där han passerat orter från norr till söder i hela Sverige.

Som liten bodde han i Hansahuset i Filipstad och han tycker det är en stor ära att få bli ambassadör. Han tycker att vi har en fantastiskt fin kommun och ser att det finns ett stort engagemang för kommunens framtid.

Jan kommer att komma tillbaka snart till kommunen för att lära känna oss alla och upptäcka våra företag och sevärdheter.

Jan berättar att han gärna tar emot den här fina gåvan som ambassadörskapet innebär och vill gärna göra nytta. Med hans motto att man måste ha mod, ta initiativ och ha tålamod ser vi fram emot samarbetet.

Varmt välkommen!

Filipstads ambassadörer lista

Kokboken "Filipstad smakar godast"

"Filipstad smakar godast" har tagits fram av Thomas Jansson, Ann-Sofie Jansson, Lena Richardson, Rolf Carlsson och Karin Sundelin.

Det är en unik kokbok kryddad med berättelser om spännande lokala händelser och en inblick i den lokala matkulturen förr, via kända och mindre kända personer som levt och verkat i kommunen.

Boken ger lust att laga mat och desserter och blickar bakåt i Filipstads historia, med anknytning till mat. Det bjuds också på favoriträtter från merparten av Filipstads ambassadörer.

Boken kommer säljas i lokala butiker. Överskottet från försäljningen går till Barncancerfonden så köp gärna en bok och tipsa alla du känner!