Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Klas 'Klasse' Möllberg är Filipstads nya ambassadör

Klasse går på scen och tar av sig en papperskasse för att presenteras som den nya ambassadören.

Klasse är känd från tv-serier och barnprogram och är även frontmedlem i Electric Banana Band, 26 juli utseddes han till Filipstads nya ambassadör.

Artisten och skådespelaren Klas "Klasse" Möllberg är född 1948 i Katrineholm.

Han har sedan 18-årsåldern arbetat med det han som liten drömde om, att få underhålla en publik vid olika tillfällen. Vid sidan av underhållningen har Klasse haft ett stort intresse för gymnastik och utförsåkning och han har arbetat som skidlärare i USA. Han har genom åren samlat på sig exceptionell erfarenhet i att organisera middagar och underhålla gästerna. Klasses paroll är ”Varje gäst är viktigast”.

Klasse är känd från tv-serier och barnprogram som Trazan Apansson och Banarne, Klasses Frukostklubb och Klasses julkalender.

Han är även frontmedlem i Electric Banana Band tillsammans med Lasse Åberg och Janne Schaffer. Vi är väl många som känner igen bandets låtar, som Zvampen, Banankontakt och Min piraya Maja. Gruppen har också varit med i Melodifestivalen med låten Kameleont.

Den närmaste tiden jobbar Klasse mest med middags- och mässarrangemang, tv-framträdanden och konserter med Electric Banana Band.

Under Filipstads stadsfest Filibjur fick Klasse ett nytt uppdrag. Den 26 juli 2023 utseddes han till Filipstads nya ambassadör. Sedan 1991 koras varje år en Filipstadsambassadör som får uppdraget att marknadsföra kommunen.

Klasse Möllberg är glad över uppdraget att bli Filipstadsambassadör. När frågan kom om han var redo svarar han:

"JAAAAAAAAAAAA!!!"

Vi hälsar Klasse Möllberg välkommen som vår 32:a Filipstadsambassadör och önskar lycka till med ambassadörskapet!