Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Kommunfullmäktige med lucia och stipendier

30 personer vända med ryggen mot kameran sitter i biosalongen

14 december var det årets sista sammanträde med Kommunfullmäktige. Tretton ärenden stod på agendan. Mötet innehöll även luciaframträdande och stipendieutdelning.

Sammanträdet med kommunfullmäktige sändes som vanligt live via vår webbradio och går att lyssna på i efterhand i två veckors tid.

Framträdande av Filipstads lucia

Detta decembermöte gästades först av Filipstads lucia, där lucia med tärnor bjöd på luciasånger.

6 flickor med luciaklänning håller i varsitt levande ljus

Filipstads lucia 2023

Kommunens kulturstipendier

Därefter delade vi ut årets kulturstipendier.

Författaren Helén Wigh som kommer från Persberg fick ta emot Ferlinstipendiet. Helén är hedrad över att få detta fina stipendium och tacksam för stödet från Filipstadsborna. I sitt tacktal tackar hon både kommunen och läsarna som är med på hennes resa i författarskapet.

Filmmakaren Samuel Bäckman från Filipstad tog emot ungdomsstipendiet. I sitt tacktal berättar Samuel att han har haft ett spännande år med filminspelningar och fortsatt utveckling av sitt företag. Tillsammans med sitt filmkollektiv Tellway avser han att stanna kvar i Värmland och ta hit film och produktioner.

Årets eldsjäl Leif Olsson som bor i Lesjöfors kunde tyvärr inte närvara vid utdelningen, men kommer få sitt stipendium i efterhand för sitt engagemang med lokala vandringsleder för invånare och turister i kommunen.

Samuel Bäckman och Helén Wigh håller i varsitt diplom och blomma

Kulturstipendiaterna Samuel Bäckman och Helén Wigh

Lyssna på sammanträdet

Vill du lyssna på lucia, stipendieutdelningen och sammanträdet? Här är länk till webbradion. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om kommunfullmäktige

I Sveriges kommuner är det kommunfullmäktige som har högst beslutanderätt. Kommunfullmäktige fattar beslut i principiella frågor och i ärenden av större vikt för kommunen. Det gäller till exempel mål och riktlinjer för verksamheten och kommunens budget.

I kommunfullmäktige sitter 37 ledamöter som är valda av kommuninvånarna.