Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Låna en energikasse

På ett ljust träbord ligger tre mätare

Vill du få bättre koll på din energiförbrukning och upptäcka energitjuvarna i hemmet, föreningslokalen och på arbetsplatsen?

Då kan du låna en energikasse på biblioteket i Filipstad. Du lånar kassen med ditt lånekort och du kan ställa dig i kö om kassen är utlånad. Lånetiden är 14 dagar.

Energikassen innehåller värmekamera, elmätare och mätare för luftfuktighet.

Med hjälp av mätverktygen kan du förstå ditt hus på ett nytt sätt och upptäcka sådant som man inte kan se med blotta ögat. Till exempel kan du se vilka apparater i huset som drar mest ström, om det drar från något fönster och om det finns fukt i huset. Mätverktygen är enkla att använda.

I energikassen hittar du också manualer för hur du använder mätverktygen och informationsmaterial med bland annat smarta energitips.

Energikassen är en del av den kostnadsfria energi- och klimatrådgivningen. Genom att låna en energikasse kan du lära dig att minska din energianvändning. Det kan hjälpa dig att spara pengar och minska din klimatpåverkan.

För frågor och mer information kan du kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare på telefon 0550-651 74 eller e-post hanan.othman@storfors.se.

Energikassen finns på Filipstads bibliotek - här hittar du kontaktuppgifter och öppettider till biblioteket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..