Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Läskigt och populärt Halloweentema i Stålvallaskolans matsal

Matskålar, utklädda häxor och skelett

Det är fredag 27 oktober och medarbetarna i Stålvallaskolans matsal har ordnat en riktigt kuslig ätstund för skolans elever. Efter maten väntar Halloweendisco för låg- och mellanstadiet, arrangerat av årskurs 5.

Halloweentema i matsalen

Både ute och inne är Stålvallaskolans matsal i Lesjöfors pyntad med spindlar, spindelnät, häxor, pumpor, lyktor, skelett och andra spöklika saker. Även Greve Dracula ligger och vilar i sin kista. I blomkrukorna ligger gömda högtalare och ur dem hörs läskiga skratt och spöklika toner.

- Vi hade det här temat även förra året, men i år är det ännu mer, berättar Yvonne, Angelika, Anna och Helena som arbetar i Stålvallaköket.

Gänget är utklädda till häxor och började pynta redan igår kväll för att hinna få allt klart.

- Vi har tillverkat det mesta själva och också fått låna en del från Byalaget. Vi började planera det här redan i somras, säger de.

Även vissa av barnen och lärarna är utklädda och det är förväntansfulla och ivriga elever som ställer sig i matkön. När de får träda in i matsalen utbrister de "Kolla, det är spöken i taket... Åh, så häftigt!"

På menyn är det ris och kycklingnuggets. Speciell dryck till maten idag är en röd god häxbål. "Det är väl inga ögonbollar i maten?", frågar en av eleverna.

Andra uttryck som hörs från barnen är: "Mamma mia, vad rädd jag är" och "Jag älskar sånt här".

- Det bästa är att se att det är så uppskattat hos barnen. Vi är nöjda, konstaterar medarbetarna i köket.

Halloweendisco efter maten

Efter maten är det dags för Halloweendisco för låg- och mellanstadiet. Det är elever och lärare i årskurs 5 som har ordnat allt. De berättar att de gjort inbjudningar, pratat budget, handlat, sminkat sig, lagt fram chips och bål, gjort spellistor och förberett lekar.

- Vi har valt att ha det på skoltid så att alla kan vara med, säger de.