Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Tillsammans skapar vi en säker vård - patientsäkerhetsvecka vecka 38

Illustration: 16 människor i olika åldrar

På patientsäkerhetsveckan uppmärksammas patienters och närståendes roll för en säker vård. Träffa representanter från vården den 19 eller 21 september på PH-center i Filipstad.

Träffa oss och dela med dig av dina erfarenheter!

Patientsäkerhet handlar om att vården ska vara säker. Det är vårdpersonalens ansvar att arbeta förebyggande så att ingen skadas i vården, men du som patient och närstående kan bidra i det arbetet.

Under veckan är du välkommen att träffa representanter för vården i Värmland (representanter från Filipstads kommun och Region Värmland deltar) och dela med dig dina erfarenheter så att vi tillsammans kan utveckla vården och patientsäkerhetsarbetet.

I Filipstad hålls informationsträffar vid två tillfällen. Alla är välkomna, oavsett ålder och erfarenhet från kontakter med vården!

Informationsträff 19 september

Dag: Tisdag den 19 september
Tid: klockan 13.00–15.00 (drop-in)
Lokal: PH-center (Kungsgatan 7, Filipstad)

Informationsträff 21 september

Dag: Torsdag den 21 september
Tid: klockan 10.00–12.00 (drop-in)
Lokal: PH-center (Kungsgatan 7, Filipstad)

Runt emblem med texten Agera för säker vård och tecknade händer som bildar ett hjärta

Vad är Internationella patientsäkerhetsveckan?

Söndag den 17 september är det den internationella patientsäkerhetsdagen som har initierats av Världshälsoorganisationen, WHO. I samband med den arrangeras en patientsäkerhetsvecka gemensamt av Region Värmland och Värmlands alla kommuner.

Seminarier och möten med invånare i Värmland

Temat är Patienten som medskapare för en säker vård. Under veckan hålls digitala seminarier för vård- och omsorgspersonal och fysiska möten med invånare runt om i länet.

I år uppmärksammas särskilt patienters och närståendes roll för en säker vård.

– Vi vill gärna ha dialog och samtidigt samla in människors erfarenheter av mötet med vård och omsorg i Värmland, säger Charlotta Nelsson, regionchefläkare och samordnare för årets patientsäkerhetsvecka i Värmland. Berättelserna vill vi ha som underlag för hur vi tillsammans kan utveckla patientsäkerheten i länet. Vi kommer också att prata om vad du som patient och närstående kan göra för att din vård ska bli ännu säkrare.

Värmlänningarna bjuds in för att träffa representanter för vården i Värmland, där det finns möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter.

I Filipstads kommun är du välkommen till PH-center på Kungsgatan 7 i Filipstad på:

  • tisdag 19 september klockan 13.00-15.00 eller
  • torsdag 21 september klockan 10.00-12.00.

Alla är välkomna, oavsett ålder och erfarenhet från kontakter med vården.

Läs mer och se tider för alla träffar i Värmland: regionvarmland.se/patientsakerhetsvecka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.