Filipstads kommun startsida

Fråga biblioteket

Här dittar du vanliga frågor och svar om biblioteket och lånesystem. Hittar du inte din fråga? Skicka ett email med din fråga till biblioteket@filipstad.se.

Fråga biblioteket på nätet

Har du frågor med anknytning till Filipstad?

Skicka din fråga via e-post till biblioteket@filipstad.se
Obs! Ange alltid ditt lånekortsnummer.

Har du mer generella frågor?

Använd då onlinetjänsten Bibblan svararöppnas i nytt fönster där ett antal bibliotek i Sverige samarbetar och svarar på dina frågor online eller via e-post.

Vanliga frågor

Hur lånar jag om? Hur får jag ett lånekort? Hur reserverar jag? Vad är en PIN-kod? Kan jag använda Internet på biblioteket?

Hur lånar jag om?

Svar: Om du har en PIN-kod till ditt lånekort går du in i vår katalog och väljer dina uppgifter och Dina lån. Om boken är reserverad kan du inte låna om. Har du inte någon PIN-kod ringer du 0590-613 59 och får hjälp av personal i låneexpeditionen.

Hur får jag ett lånekort?

Svar: Gå till biblioteket i Filipstad eller Lesjöfors och ta med dig fotolegitimation. Det kostar inget och du behöver inte bo i Filipstad för att låna hos oss. Har du tappat bort ditt lånekort så att du behöver ett nytt kostar det 20 kr för vuxna och 10 kr för barn.

https://www.bibliotekvarmland.se/web/arena/att-anvanda-biblioteket/skaffa-lanekortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur reserverar jag?

Klicka på länken och läs hur man reserverar.
http://www.bibliotekvarmland.se/web/arena/att-anvanda-biblioteket/reservera-och-bestallalänk till annan webbplats

Vad är en PIN-kod?

Svar: PIN står för Personal Identification Number. PIN-kod är den kod man får tillsammans med lånekortet för att identifiera sig t ex när man lånar i automaterna, reserverar böcker själv eller själv ser efter vilka lån man har hemma, samt när man lånar om. Om du inte har någon PIN-kod får du den vid ett personligt besök på biblioteket.

Kan jag använda Internet på biblioteket?

Svar: På huvudbiblioteket finns datorer för allmänheten med Internet och Officeprogrammen. Att använda datorerna är gratis, utskrifter kostar 1 kr/sida.

Länkar

Kontaktinformation Filipstads bibliotek

Telefonnummer
0590‑613 59
Besöksadress
Viktoriagatan 8, Folkets hus
Postadress
Box 308
682 27 Filipstad