Filipstads kommun startsida

Fråga biblioteket

Här dittar du vanliga frågor och svar om biblioteket och lånesystem. Hittar du inte din fråga? Skicka ett email med din fråga till biblioteket@filipstad.se.

Fråga biblioteket på nätet

Har du frågor med anknytning till Filipstad?

Skicka din fråga via e-post till biblioteket@filipstad.se
Obs! Ange alltid ditt lånekortsnummer.

Har du mer generella frågor?

Använd då onlinetjänsten Bibblan svarar Öppnas i nytt fönster. där ett antal bibliotek i Sverige samarbetar och svarar på dina frågor online eller via e-post.

Vanliga frågor

Hur lånar jag om? Hur får jag ett lånekort? Hur reserverar jag? Vad är en PIN-kod? Kan jag använda Internet på biblioteket?

Hur lånar jag om?

Svar: Om du har en PIN-kod till ditt lånekort går du in i vår katalog och väljer dina uppgifter och Dina lån. Om boken är reserverad kan du inte låna om. Har du inte någon PIN-kod ringer du 0590-613 59 och får hjälp av personal i låneexpeditionen.

Hur får jag ett lånekort?

Svar: Gå till biblioteket i Filipstad eller Lesjöfors och ta med dig fotolegitimation. Det kostar inget och du behöver inte bo i Filipstad för att låna hos oss. Har du tappat bort ditt lånekort så att du behöver ett nytt kostar det 20 kr för vuxna och 10 kr för barn.

Skaffa bibliotekskonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur reserverar jag?

Klicka på länken och läs hur man reserverar.
Reservera böcker och annan media Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är en PIN-kod?

Svar: PIN står för Personal Identification Number. PIN-kod är den kod man får tillsammans med lånekortet för att identifiera sig t ex när man lånar i automaterna, reserverar böcker själv eller själv ser efter vilka lån man har hemma, samt när man lånar om. Om du inte har någon PIN-kod får du den vid ett personligt besök på biblioteket.

Kan jag använda Internet på biblioteket?

Svar: På huvudbiblioteket finns datorer för allmänheten med Internet och Officeprogrammen. Att använda datorerna är gratis, utskrifter kostar 1 kr/sida.

Telefonnummer:

0590‑613 59

Besöksadress:

Viktoriagatan 8, Folkets hus

Postadress:

Box 308
682 27 Filipstad