Filipstads kommun startsida

Föreningsverksamhet

Folksamling vid älven i Filipstad 

Att det i Filipstad har utvecklats många idrottsliga talanger är ingen tillfällighet. Här finns de rätta förutsättningarna med tränare, sporthallar, utomhusanläggningar, konstsnöanläggning för längdskidåkning, ridskola m.m.

I Filipstads kommun pågår föreningsaktiviteter året om. Föreningslivet erbjuder ett rikt och varierat utbud inom bland annat fotboll, ishockey, bandy, innebandy, tennis, skidåkning, friidrott, orientering, simning, ridning, skytte, fiske och motorsport.

Vad är på gång? Tipsa oss!

Filipstads turistbyrå har webbplatsen visitfilipstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där evenemang visas upp. När din förening arrangerar ett evenemang kan du tipsa om detta så det kommer med på webbsidan och en del evenemang väljs ut att visas på infartsskyltarna längst vägarna till Filipstad. Mer information om Visit FIlipstad och anmälan.

Fritidsaktiviteter för de minsta​

I Filipstads kommun finns ett 50-tal föreningar med inriktning på idrott och fritidsverksamhet. Flertalet satsar särskilt på barn och ungdom.

Även för de allra minsta finns det olika aktiviteter att prova: Filipstads Taekwondoklubb har barngymnastik, Filipstads Ridklubb har t.ex. knatteridning och Friluftsfrämjandet sin mulleverksamhet.

Filipstads kommun erbjuder stöd till ideella föreningar vilka är aktiva inom fritids- och idrottsverksamhet i kommunen; främst i form av förenings- och driftsbidrag, samt subventionerad hyra i kommunens lokaler.

Barn- och ungdomsverksamhet i åldern 7-20 år är prioriterad i bidragsgivningen.

Undersidor