Filipstads kommun startsida

Bidrag för lovaktiviteter

Text: Sommarlovsaktiviteter, höstlovsaktiviteter, jullovsaktiviteter

Filipstads kommun får pengar från regeringen att ge till föreningar som vill ordna meningsfulla lovaktiviteter för alla barn och unga i åldern 6–15 år.

Bidrag till aktiviteter för barn och ungdomar

Pengar finns för föreningslivet i kommunen att söka från för olika typer av aktiviteter under loven.

Bidraget är till för att kunna ge alla barn och ungdomar stimulerande och utvecklande skollov. Unga med olika bakgrund och erfarenheter ska kunna mötas, ha roligt och utvecklas tillsammans.

Höstlov 2021

Det är nu aktuellt med höstlovsaktiviteter. Filipstads kommun planerar för att ordna aktiviteterna ihop med föreningslivet. Föreningar kan söka höstlovsstöd senast 24 oktober via vår e-tjänst eller blankett.

Läs mer om vilka höstlovsaktiviteter som blir 2021, sidan uppdateras inför höstlovet.

Du hittar e-tjänsten och blanketten både för ansökan och redovisningen på e-tjanster.filipstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på kultur och fritid under bidrag.

Förutsättningar för att få bidrag

  • Aktiviteten är öppen för alla flickor och pojkar i åldern 6-15 år.
  • Främjar integration.
  • Gratis att delta i.
  • Genomförs på så sätt att alla barn behandlas lika.

  • Ansökningsblankett och budget för planerad aktivitet lämnas in till kommunstyrelsen innan satt datum.
  • Uppgifter om aktiviteten och dess planerade datum, tider, platser, anmälningsinformation och andra viktiga upplysningar lämnas till kommunen för publicering på kommunens hemsida.
  • Aktiviteten genomförs och att de faktiska kostnaderna redovisas på särskild redovisningsblankett innan satt datum. Medel som inte förbrukats ska återbetalas.
  • Ni som haft aktiviteter, glöm inte att redovisa dessa på redovisningsblanketten för lovbidraget.

Jullov 2021

Det är snart aktuellt med jullovsaktiviteter. Filipstads kommun planerar för att ordna aktiviteterna ihop med föreningslivet. Föreningar kan söka jullovsstöd senast 7 december via vår e-tjänst eller blankett.

Läs mer om jullovsaktiviteter 2021.

Du hittar e-tjänsten och blanketten både för ansökan och redovisningen på e-tjanster.filipstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på kultur och fritid under bidrag.

Vill du veta mer?

Kontakta kultur- och föreningsutskottets ordförande Åsa Hååkman Felth på telefon 0590-612 00, e-post: asa.haakman- eriksson@filipstad.se