Filipstads kommun startsida

Turism och kultur

Kvinna paddlar kajak på spegelklart vatten. Stor sol och blå himmel

Välkommen till Filipstads kommun. Här finns mycket att uppleva och se. Turistbyrån rekommenderar gärna aktiviteter, sevärdheter och boenden för din vistelse hos oss. Många tips finns också på vår hemsida, www.visitfilipstad.se Länk till annan webbplats..

I Filipstads kommun händer det mycket under året inom kultur och turism. På visitfilipstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du alla aktiviteter och evenemang som är på gång inom kommunens gränser och vi tipsar även om alla våra sevärdheter som är väl värda ett besök.

Turistbyrå och Visit Filipstad

På turistbyrån hittar du mycket lokal turisminformation om aktiviteter, evenemang, sevärdheter och boenden. Vi har också ett brett utbud av information om hela Värmland och ett urval av broschyrer från övriga Sverige.

Vi säljer fiskekort, kartor, kulturarvskortet, böcker om kommunens historia, souvenirer, vykort och produkter från lokala hantverkare.

Filipstads turistinformation finns centralt på Hantverksgatan 22 i Filipstad. Öppet året om måndag-fredag 8-16. Du når oss också på telefonnummer 0590-613 54 eller mejl turism@filipstad.se.

Besök gärna vår hemsida www.visitfilipstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du också hittar information om evenemang, aktiviteter, matställen, sevärdheter och boenden runt om i Filipstads kommun.

Visit Filipstad finns också på Facebook och Instagram.

Filipstads kommun är en plats som inspirerar konstutövare

Här finns många kulturarbetare och en rad intressanta och spännande muséer som är väl värda ett besök.

Varje år arrangeras en "konstrunda" där många konstnärer och hantverkare tar emot i sina ateljeer eller ställer ut på gallerier och gårdar runt om i bygden.

Många spännande och fina muséer finns för dig att besöka. Upptäck Lesjöfors uppskattade museum som tar dig med på en resa bakåt i tiden, och se hur hemmet, arbetet och fritiden såg ut i en bruksort som sprudlade. På Ferlinmuseet får du lära känna en av våra stora poeter Nils Ferlin och i Långban lär du dig om det historiska gruvsamhället och all världens mineraler.

Varje år arrangeras en Sverige-Amerikadag i ära till den världskände uppfinnaren från Långban, John Ericsson. Sjöslaget är en rekonstruktion av det stora sjöslaget som skedde i Amerika på 1800-talet där Ericssons uppfinning, pansarbåten Monitor, hade huvudrollen.

Telefonnummer:

0590‑613 54

Besöksadress:

Hantverksgatan 22

Postadress:

Box 308
682 27 Filipstad

Undersidor