Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Grattis till årets kulturstipendiater!

Vit och rosa petunior vid trafikerad väg

Stipendiaterna för Ferlinstipendiet, Ungdomsstipendiet och Årets Eldsjäl 2022 är utsedda. Grattis till er alla!

Ferlinstipendiet

Filipstads kommuns Ferlinstipendium 2022 och 10 000 kronor tilldelas Nils Johannesson.

Skulptören och konstsamlaren Nils Johannesson är en etablerad konstnär i Filipstad och Värmland. Han deltar i jurybedömda utställningar och är en god ambassadör för Filipstads kommun och dess kulturliv. Hans konstintresse är stort och han har en gedigen konstsamling av värmlandskonstnärer med tonvikt på Filipstad och östra Värmland. Hans trädgård är något av en egen utställning där många av hans egna skulpturer finns att beskåda från strandpromenaden.

Ungdomsstipendiet

Filipstads kommuns ungdomsstipendium 2022 och 5 000 kronor tilldelas Alicia Karlsson.

Alicia Karlsson är målmedveten både när det gäller skola och innebandy, vilket har lett till såväl goda betyg som SM-spel med Värmlands distriktslag. Trots att hon går på innebandygymnasiet i Hagfors har hon i år valt att spela i moderklubben Filipstad där hon även hjälper klubbens unga målvakter att utvecklas i sitt spel.

Årets Eldsjäl

Filipstads kommuns stipendium till Årets Eldsjäl 2022 och 5 000 kronor tilldelas Lennart Dahlgren.

Lennart Dahlgren har med sitt otroliga driv och engagemang varit med och gjort Kalhyttan till en skidarena av högsta klass. Han har tillbringat många timmar i både pistmaskin och på snöskoter i sitt outtröttliga arbete med att göra Kalhyttans skidspår tillgängliga för såväl motionärer som elit.

Stipendiaterna kommer att få motta sina stipendier under årets sista sammanträde med Kommunfullmäktige.