Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Kommunens nytänkare och kulturstipendiater fick sina priser

Sju personer står på en brun scen, några håller i diplom och det är en klädd julgran bredvid

Stipendierna delades ut under Kommunfullmäktiges sammanträde 15 december 2022. Grattis alla vinnare!

Nytänkare

Nytänkare delas ut två gånger per år till en kommunal verksamhet som har bidragit till en positiv förändring på sin arbetsplats. Hösten 2022 gick priset till specialisthemtjänsten.

Enhetschef Nathalie Lindqvist tillsammans med sina medarbetare har med stort engagemang tagit sig an uppgiften att utveckla en personcentrerad specialisthemtjänst. Specialisthemtjänsten arbetar helt personcentrerat och kan erbjuda en hög kontinuitet. Gruppen möter människor med stora svårigheter och speciella behov. Arbetet sker inom ramen för omställningen till en mer nära vård.

Vi ser idag att flertalet av de brukare som ingår i specialisthemtjänsten har utvecklats till ökad självständighet. Specialisthemtjänstens arbete har också uppmärksammats av andra kommuner och även ett annat land. En docent från Danmark kommer att basera en del av sin forskning på arbetet och andra kommuner har planerat in studiebesök i Filipstad.

Medarbetarna inom specialisthemtjänsten premieras med 10 000 kronor.

Ungdomsstipendiet

Filipstads kommuns ungdomsstipendium 2022 och 5 000 kronor tilldelas Alicia Karlsson.

Alicia Karlsson är målmedveten både när det gäller skola och innebandy, vilket har lett till såväl goda betyg som SM-spel med Värmlands distriktslag. Trots att hon går på innebandygymnasiet i Hagfors har hon i år valt att spela i moderklubben Filipstad där hon även hjälper klubbens unga målvakter att utvecklas i sitt spel.

Årets Eldsjäl

Filipstads kommuns stipendium till Årets Eldsjäl 2022 och 5 000 kronor tilldelas Lennart Dahlgren.

Lennart Dahlgren har med sitt otroliga driv och engagemang varit med och gjort Kalhyttan till en skidarena av högsta klass. Han har tillbringat många timmar i både pistmaskin och på snöskoter i sitt outtröttliga arbete med att göra Kalhyttans skidspår tillgängliga för såväl motionärer som elit.

Ferlinstipendiet

Filipstads kommuns Ferlinstipendium 2022 och 10 000 kronor tilldelas Nils Johannesson.

Skulptören och konstsamlaren Nils Johannesson är en etablerad konstnär i Filipstad och Värmland. Han deltar i jurybedömda utställningar och är en god ambassadör för Filipstads kommun och dess kulturliv. Hans konstintresse är stort och han har en gedigen konstsamling av värmlandskonstnärer med tonvikt på Filipstad och östra Värmland. Hans trädgård är något av en egen utställning där många av hans egna skulpturer finns att beskåda från strandpromenaden.