Filipstads kommun startsida

Besöksnäring

Naturbild från en kajak med solnedgången framför 

Filipstads turismnäring består till stor del av outdoor och kulturmiljöer.

I Filipstad finns bland annat Kalhyttan, Brattforsheden och Bergslagskanalen som erbjuder vandring-, cykel- och kanotleder passande för hela familjen. Uppskattade besöksmål i kulturmiljöer är till exempel Lesjöfors museum, Ferlin museet och Hornkullens silvergruva. Långbans gruvby, en del av Värmlands museum, finns strax utanför Filipstad och är en av världens mest mineralartrikaste platser, det är även här uppfinnaren John Ericsson och hans syskon är uppvuxna.

Visitfilipstad.se är kommunens webbplats för besöksnäringen där vi samlar aktiviteter och evenemang som finns i kommunen. Har du ett evenemang eller aktivitet som du vill ska finnas med kan du anmäla det via den här länken - http://www.visitfilipstad.se/sv/anmal-ditt-evenemang Länk till annan webbplats. - Ditt evenemang kan då också komma att synas på Visit Filipstads Facebooksida.

Filipstads kommun finns med i flera närverk inom turistnäringen och ser gärna att nya entreprenörer etablerar sig på orten. Kontakta oss gärna om stort och smått i frågor som kan hjälpa dig att utveckla din verksamhet. Vi kan bland annat hjälpa dig med att komma igång med att använda Facebook som marknadsföringskanal genom att skapa en företagssida och börja köpa sponsrade inlägg till rätt målgrupp.

För mer information kontakta
Klara Thorell
0590-611 75
klara.thorell@filipstad.se

Kalhyttan logga

Kalhyttan

Kalhyttans sport & fritidsarena och har möjlighet att bli ett av Sveriges ledande centers för längdskidåkning, rullskidåkning, mountainbike, orientering, löpning och draghund. Kalhyttan ska fungera som reseanledning för enskilda och grupper inom konceptet hälsa och livskvalitet.
Besök gärna www.kalhyttan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information.

För mer information kontakta
Klara Thorell
0590-611 75
klara.thorell@filipstad.se