Filipstads kommun startsida

Filipstads platsvarumärke

Rött utsiktstorn i mörk skog framför solljus horisont. Bredvid rund logotyp med text Filipstad med djupa rötter vända mot framtiden

Vill du vara med och marknadsföra Filipstad? Välkommen att använda vårt platsvarumärke!

Varför har vi ett platsvarumärke?

Om vi tillsammans berättar om vår plats så skapar vi stolthet hos oss som bor och verkar här. Det bidrar också till att fler vill besöka, bosätta sig och etablera företag i Filipstad.

Vår kommuns framtida framgång är beroende av att vi ses som en attraktiv plats. Platsvarumärket blir en viktig pusselbit i ett arbete som vi alla (kommun, företag, föreningar och invånare) bidrar till.

Film som visar vyer från kommunen och berättar om platslogotypen.

Platslogotypen för Filipstad

Vår platslogotyp är utformad som en stämpel som vi i Filipstad kan använda för att visa att vi alla är en del av den här platsen. Den är till för alla att använda.

Motivet i logotypen är huvudsakligen bokstaven "F" för Filipstad. Pilarna i F:et symboliserar att vi är en plats där ständig utveckling sker och att vi har framåtanda.

Fem varianter på logotypen för platsvarumärket

Platsvarumärkets logotyper: liggande, stående och budskapslogotyper. Läs nedan hur du laddar ner och använder dem.

Ladda ner platslogotyper

Platslogotypen finns i tre olika versioner som passar olika format och användningsområden. Vår stående och liggande logotyp använder vi huvudsakligen när vi behöver en platslogotyp. Därutöver finns en budskapslogotyp att använda. Du väljer helt enkelt den som passar bäst för sammanhanget.

Format och färger

Loggorna finns i formatet png som passar för dokument och webb. De finns även i formatet eps som är avsett för tryck. Alla loggor finns i färgerna svart och vit.

Här kan du ladda ner platslogotyperna

Logotyperna är i komprimerade zip-filer och behöver extraheras.

Om du vill packa upp en fil öppnar du den komprimerade mappen och drar sedan filen eller mappen från den komprimerade mappen till en ny plats.

Om du vill packa upp allt innehåll i den komprimerade mappen håller du ned (eller högerklickar på) mappen, väljer "Extrahera alla" och följer sedan anvisningarna.

Tre varianter att välja på:

1. Stående platslogotyp

Vår stående logotyp kan användas i alla lägen, men passar extra bra på stående ytor, som affischer och broschyrer.

2. Liggande platslogotyp

Vår liggande logotyp kan användas i alla lägen, men lämpar sig extra bra på ytor som är långsmala eller där man inte vill bygga för mycket på höjden, som i en mejlfot.

3. Rund budskapslogotyp

Vår runda budskapslogotyp kan förutom ikonen också bära ett budskap. Budskapet kan vara anpassat mot turism, företag och föreningsliv. De färdiga logotyperna med fasta budskap är fria att använda.

Det kan komma att tas fram fler passande budskap om vi får förslag och önskemål kring det, och då använder vi samma mall som de befintliga har. Budskapen ska vara relevanta för Filipstad och får inte vara stötande eller politiska.

Budskapslogotypen använder vi främst på ytor där den kan vara så pass stor att texten är läsbar. Den är fin som stämpel, på en t-shirt eller affisch.

Riktlinjer för platslogotyp

Här hittar du vår manual: Riktlinjer för platslogotyp Pdf, 2 MB, öppnas i nytt fönster.

Riktlinjerna berättar hur platslogotyperna ska användas.

Några grundläggande riktlinjer:

  • Logotypen ska alltid användas i en färg som visar den så tydligt som möjligt. God kontrast och läsbarhet är i fokus.
  • På ljus bakgrund använder vi svart logotyp.
  • På mörk bakgrund använder vi vit logotyp.
  • Logotypen ska inte ta över (eller försvinna) i informationen.
  • Placera ingen information för nära inpå logotypen.

Vem kan använda logotypen?

Vår platslogotyp är till för alla att använda. Oavsett om du är en företagare, en del av en organisation eller en idrottsförening, så finns vår platslogotyp att använda som en stämpel av att vi alla är en del av Filipstad.

Logotyp för organisationen Filipstads kommun

Tänk på att inte blanda ihop platsvarumärket med organisationen/arbetsplatsen Filipstads kommun. Organisationen Filipstads kommuns logotyp ska bara användas när de kommunala verksamheterna är avsändare.

Move to Filipstad

I arbetet som handlar om att lyfta varumärket Filipstad har vi skapat webbplatsen movetofilipstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns lockande filmer från personer som valt att arbeta och bo här.