Filipstads kommun startsida

Centrum och handel

Ferlinstatyn i Filipstads centrum tillsammans med tre småbarn och två vuxna som sitter på parkbänken med fontänen i bakgrunden

Filipstads kommun samarbetar med Centrumföreningen attraktiva Filipstad kring Handel och Centrumutveckling. Här har vi samlat information kring arbetet med Handel och centrumutveckling.

Filipstad - en attraktiv småstad för alla

I Filipstads kommun finns ett brett utbud av unika butiker. Näringslivskontoret finns till som stöd för dig som vill starta eller utveckla din verksamhet. Vi har projekt som syftar till hållbar utveckling och vi har ett stort fokus kring digitalisering.

Samarbete mellan kommun och näringsliv

Ett nära samarbete mellan kommun och näringsliv är en förutsättning för ett positivt företagsklimat. I Centrumföreningen attraktiva Filipstad arbetar kommunen, Företagarna, Svensk Handel, Fastighetsägarna och FFIS tillsammans för att Filipstad ska vara en attraktiv småstad för alla genom en väl förankrad och genomtänkt affärsplan.

För mer information:
Klara Thorell
0590-611 75
klara.thorell@filipstad.se

Affärsplan Pdf, 258 kB, öppnas i nytt fönster.

Logotyp projekt Konkurrenskraftiga butiker och boenden

Projektets fokus var att företaget och individerna skulle bli mer attraktiva för marknaden.

Projektet möjliggjorde för företag att möta samhällsutvecklingen med kompentensutveckling för lönsamhet i ett föränderligt arbetsliv. Vilket resulterade i ökad konkurrenskraft, mer entreprenöriella individer och anpassade till ett samhälle där de horisontella principerna (jämställdhet, tillgänglighet, och icke-diskriminering) är ett naturligt inslag.

Näringslivskontoret beviljades projektmedel från Europeiska socialfonden mellan perioden 202204–202303.

Hållbar handelsutveckling i staden logga

Hållbar handelsutveckling i staden

Projektet vände sig till små och medelstora företag i kommunerna: Filipstad, Forshaga, Karlstad, Kristinehamn, Sandviken, Säffle, Torsby och Vansbro.
Hållbar handelsutveckling är ett projekt som finansierades av Europeiska regionala utvecklingsfonden genom Region Värmland och Tillväxtverket.
Projektet avslutades 20211231.

Användbart material:
Film från slutkonferensen med inspiration och kunskaper Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Digital affärsutveckling TIPS Pdf, 161 kB, öppnas i nytt fönster.

Undersidor