Filipstads kommun startsida

Aktuellt från Näringslivskontoret

Bild Nyheter
Näringslivskontorets Facebook
Filipstads kommuns LinkedIn
Energi

Marknadsdialog - Låna en upphandlare

Om du vill lära dig mer om hur den offentliga marknaden kan bli en affärsmöjlighet för ditt företag eller vill du diskutera hur kommunen genomför sina inköp och upphandlingar kan du nu som företagare ”låna en upphandlare” kostnadsfritt under några timmar. Kommunens förhoppning är att företagen ska få förutsättningar att kunna delta i framtida upphandlingar som kommunen eller andra kommuner genomför.

Läs mer om att låna en upphandlare Öppnas i nytt fönster.

Energi

Nytt sätt att ta betalt för tillsyn av livsmedelsverksamhet

Från och med år 2024 skall livsmedelskontroll inte faktureras årligen innan besök utan utifrån när ett faktiskt besök genomförts. Olika typer av livsmedelverksamhet kommer att ha olika täthet på kontroller. Under hela 2023 kommer alla livsmedelsverksamheter att klassas om för att bland annat kunna beräkna mängd kontroll. Filipstads kommun, miljö och hälsa, behöver därför uppgifter för att klassa om verksamheten enligt de nya reglerna och de behöver lämnas in senast den 30 april 2023.

Du lämnar enklast uppgifterna som vi behöver genom att använda e-tjänsten Länk till annan webbplats. för omklassning som tagits fram tillsammans med Livsmedelsverket.
Vi uppskattar att det tar ca 20 minuter för dig att lämna uppgifterna.

Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Energi

Extrainsatt energistöd

Genom projektet Miljödriven Tillväxt i Värmland Länk till annan webbplats. kan du nu söka ett kostnadsfritt stöd där en energiexpert besöker din verksamhet och genomför en utvärdering, följt av konkreta förslag för hur du kan minska din energianvändning. Stödet tilldelas löpande enligt principen först till kvarn.
Läs mer om det extrainsatta energistödet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild RV

Småföretagscheck

Behöver ditt företag stöd för att ta nästa steg? Region Värmland har tagit fram en småföretagscheck som vänder sig till företag i hela Värmland med 0–49 anställda. Checken riktar in sig på fem aktuella områden; kompetensutveckling, digitalisering, jämställdhet, grön omställning och internationalisering.
Här finns konkurrensfördelar att vinna.
Läs mer om småföretagscheck Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jouren 2022

Företagsjouren

Företagsjouren är en kostnadsfri vägledningstjänst för värmländska företag som behöver hjälp att hitta och söka tillfälliga stöd från regionala och nationella aktörer.
Företagsjouren är öppen varje vardag mellan klockan 10.00–12.00.
Du når Företagsjouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.010-831 90 50.

Bild MSB

MSB - Företagen är en viktig del av beredskapen!

Ett starkt och stabilt näringsliv utgör den bästa förutsättningen för att staten ska kunna säkerställa Sveriges förmåga att vid fredstida kriser, höjd beredskap och krig, förse befolkningen med de varor och tjänster som behövs för dess överlevnad, det vill säga vår försörjningsberedskap.

Läs mer på msb's hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fastighetsägarna logga

Fastighetsägarna

Så kan du sänka dina energikostnader. Här finns samlade goda råd och matnyttiga tips för hur fastighetsägare kan energieffektivisera och sänka sina energikostnader.

Här kan du läsa mer om att sänka dina energikostnader Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logotyp Stål & Verkstad

Erbjudande IUC Stål & Verkstad

Utifrån företagets utmaningar erbjuder IUC Stål och Verkstad stöttning och vägledning inom områdena hållbarhet, effektivisering, kompetensutveckling, ny teknik (bland annat automation, robotisering, material) och marknad & affärsmodeller.

Här kan du läsa mer om IUC Stål & Verkstads erbjudanden Pdf, 544 kB.

Logotyp Almi

Utvecklingsdialog Almi

Identifiera och prioritera företagets utvecklingsområden.
För dig som driver ett företag med potential att växa och dig med en idé att bygga ett företag med tillväxtpotential.
Dialogen är kostnadsfri och tar cirka två timmar.

Här kan du läsa mer om utvecklingsdialog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logotyp Klimatklivet

Klimatklivet

Klimatklivet är ett stöd som ges till investeringar/åtgärder som minskar växthusgasutsläpp på lokal och regional nivå i Sverige.

Läs mer om klimatklivet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Logotyp Compare

Stöttar företag i den digitala resan

Compare driver flera satsningar där du får hjälp och stöd i ditt företags digitala resa. Inte minst genom Be digital  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Här samlar vi allt du behöver för att digitalisera just ditt företag!

Läs mer om compare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild stål & verkstad

CirEko – Cirkulär Ekonomi

Blomstrande affärer och samhällen inom planetens gränser. CirEko Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. jobbar med Kunskap, Inspiration, Utveckling och Positionering inom den cirkulära ekonomin genom olika plattformar.

Runt om i landet bygger de upp regionala affärs- och kunskapsnätverk. De jobbar för nätverkande och samarbeten i olika regioner så att man tillsammans tar till vara på affärs- och samhällsmöjligheterna med cirkulär ekonomi.

Företagsbesök

Ett vanligt år genomförs ca 45 stycken företagsbesök av tjänstemän och politiker inom Filipstads kommun. Nu bokar vi in besök för 2023.

Syftet med besöken är att tjänstemän och politiker skall få mer kunskap om det rika näringsliv som finns inom kommunen. Ni som företagare får också möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter.

Vill du ha ett besök när allt lättar upp eller kanske ett digitalt möte redan nu, maila naringsliv@filipstad.se så bokar vi in.

Telefonnummer:

0590‑612 16