Filipstads kommun startsida

Aktuellt från Näringslivskontoret

Bild Nyheter
Näringslivskontorets Facebook
Filipstads kommuns LinkedIn
Energi

Tema Ekonomi våren 2024

Under våren kommer vi att ha extra fokus på att erbjuda företagare kompetenshöjning inom området Ekonomi.

Vi har samlat alla dessa erbjudanden på en sida; Tema: Ekonomi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Erbjudanden uppdateras kontinuerligt.

Som en del i detta arbete kommer Almi att finnas på plats hos oss i Filipstad första tisdagen varje månad på eftermiddagen. Almi har gedigen kunskap av budget och finansiering. De kan till exempel hjälpa till att förbereda dig som företagare när du ska prata finansiering med banken inför en investering eller expansion.

Energi

Marknadsdialog - Låna en upphandlare

Om du vill lära dig mer om hur den offentliga marknaden kan bli en affärsmöjlighet för ditt företag eller vill du diskutera hur kommunen genomför sina inköp och upphandlingar kan du nu som företagare ”låna en upphandlare” kostnadsfritt under några timmar. Kommunens förhoppning är att företagen ska få förutsättningar att kunna delta i framtida upphandlingar som kommunen eller andra kommuner genomför.

Läs mer om att låna en upphandlare Öppnas i nytt fönster.

Bild RV

Småföretagscheck

Behöver ditt företag stöd för att ta nästa steg? Region Värmland har tagit fram en småföretagscheck som vänder sig till företag i hela Värmland med 0–49 anställda. Checken riktar in sig på fem aktuella områden; kompetensutveckling, digitalisering, jämställdhet, grön omställning och internationalisering. Här finns konkurrensfördelar att vinna. Läs mer om småföretagscheck Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jouren 2022

Företagsjouren

Företagsjouren är en kostnadsfri vägledningstjänst för värmländska företag som behöver hjälp att hitta och söka tillfälliga stöd från regionala och nationella aktörer.

Företagsjouren är öppen varje vardag mellan klockan 10.00–12.00.

Du når Företagsjouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.010-831 90 50.

Bild MSB

MSB - Företagen är en viktig del av beredskapen!

Ett starkt och stabilt näringsliv utgör den bästa förutsättningen för att staten ska kunna säkerställa Sveriges förmåga att vid fredstida kriser, höjd beredskap och krig, förse befolkningen med de varor och tjänster som behövs för dess överlevnad, det vill säga vår försörjningsberedskap.

Läs mer på msb:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fastighetsägarna logga

Fastighetsägarna

Så kan du sänka dina energikostnader. Här finns samlade goda råd och matnyttiga tips för hur fastighetsägare kan energieffektivisera och sänka sina energikostnader.

Här kan du läsa mer om att sänka dina energikostnader Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild stål & verkstad

Erbjudande IUC Stål & Verkstad

Utifrån företagets utmaningar erbjuder IUC Stål och Verkstad stöttning och vägledning inom områdena hållbarhet, effektivisering, kompetensutveckling, ny teknik (bland annat automation, robotisering, material) och marknad & affärsmodeller.

Här kan du läsa mer om IUC Stål & Verkstads erbjudanden Pdf, 544 kB.

Logotyp Almi

Utvecklingsdialog Almi

Identifiera och prioritera företagets utvecklingsområden.

För dig som driver ett företag med potential att växa och dig med en idé att bygga ett företag med tillväxtpotential.

Dialogen är kostnadsfri och tar cirka två timmar.

Här kan du läsa mer om utvecklingsdialog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logotyp Klimatklivet

Klimatklivet

Klimatklivet är ett stöd som ges till investeringar/åtgärder som minskar växthusgasutsläpp på lokal och regional nivå i Sverige.

Läs mer om klimatklivet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logotyp Compare

Stöttar företag i den digitala resan

Compare driver flera satsningar där du får hjälp och stöd i ditt företags digitala resa. Inte minst genom Be digital. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Här samlar vi allt du behöver för att digitalisera just ditt företag!

Läs mer om compare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild stål & verkstad

CirEko – Cirkulär Ekonomi

Blomstrande affärer och samhällen inom planetens gränser. CirEko Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. jobbar med Kunskap, Inspiration, Utveckling och Positionering inom den cirkulära ekonomin genom olika plattformar.

Runt om i landet bygger de upp regionala affärs- och kunskapsnätverk. De jobbar för nätverkande och samarbeten i olika regioner så att man tillsammans tar till vara på affärs- och samhällsmöjligheterna med cirkulär ekonomi.

Företagsbesök

Ett vanligt år genomförs ca 45 stycken företagsbesök av tjänstemän och politiker inom Filipstads kommun. Nu bokar vi in besök för 2024.

Syftet med besöken är att tjänstemän och politiker ska få mer kunskap om det rika näringsliv som finns inom kommunen. Ni som företagare får också möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter.

Vill du ha ett besök när allt lättar upp eller kanske ett digitalt möte redan nu, maila naringsliv@filipstad.se så bokar vi in.

Telefonnummer:

0590‑612 16