Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Stjärnskolan och Staen sportcenter är namnen på nya skolan och idrottshallen

Åsa Hååkman Eriksson, KS ordförande, delade ut priset vid Stjärnskolan till Stefan som föreslog namnet.

Namnen för nya skolan och nya idrottshallen som byggs i Filipstad har utsetts i namntävlingar. Grattis till vinnarna!

Namntävlingar för skolan och idrottshallen pågick fram till 28 februari. En jury med representanter från kommunledning och förtroendevalda har gått igenom alla bidrag och valt ut två vinnare. Förutom äran att få namnge byggnaderna så får vinnarna presentkort på Svensk handel värt 1000 kronor, samt blommor och diplom.

Tack till alla som deltagit i namntävlingarna!

Skolans namn

Skolan kommer heta Stjärnskolan.

Med namnförslaget lämnades motiveringen "Våra barn är stjärnor och vår framtid". Juryn anser att namnet och motiveringen passar mycket bra för en skola med barn från förskoleklass till årskurs 3 och grundsärskola. Alla är stjärnor på sitt sätt och vi bygger en skola för framtida generationer.

Det kom in 194 namnförslag för skolan. Grattis till Stefan Cederqvist som vann tävlingen!

Idrottshallens namn

Texten nedan har uppdaterats 2022-04-25 angående namnet på idrottshallen:

Staen sportcenter blir Filipstads sporthall

Juryn utsåg till en början Staen sportcenter som namn för idrottshallen. Juryn ansåg att namnet var personligt och unikt, då Staen är ett namn för Filipstad i folkmun, inte minst inom idrotten.

Det kom många reaktioner kring namnet Staen sportcenter, från allmänhet och föreningsliv. Kritiken handlade främst om svårigheter att uttala namnet Staen, vilket är slang för Filipstad.

Juryn har efter en samlad bedömning beslutat att ändra namnet på idrottshallen till Filipstads sporthall. Det var två personer som hade det namnförslaget i den tidigare tävlingen. Båda kommer att få ett presentkort på Svensk handel i Filipstad om vardera 1000 kronor.

Idrottshallen kommer att vara en hall både för skolans elever och för föreningslivet. Här kommer det utövas en bredd av sporter och det kommer bli ett center för olika aktiviteter och åldrar.

Det kom in 172 namnförslag för idrottshallen.

Björn Engström vinnare i namntävlingen för idrottshallen. Håller i gula blommor och påse med presentkort

Grattis till Björn Engström som vann tävlingen! Björn kunde tyvärr inte närvara under namnceremonin men var väldigt glad och stolt när vi delade ut hans pris i efterhand.

Information och bilder från bygget

Läs mer om bygget av ny skola och idrottshall.