Filipstads kommun startsida

Energi- och klimatrådgivning

Torso i orange tröja svettas och håller en fläkt framför sig

Du som privatperson, företagare eller organisation är välkommen att kontakta energi- och klimatrådgivningen för att få hjälp med olika energifrågor. Rådgivningen är kostnadsfri och oberoende.

Vill du få råd angående olika typer av klimat- eller energifrågor är du välkommen att kostnadsfritt vända dig till kommunens energirådgivare, som kan svara på de flesta frågor som rör klimat och energi.

Vanligaste frågorna handlar om uppvärmning, men du kan också få hjälp med elavtal, belysning, solcellsfrågor med mera.

Bli energismart – spara pengar

Skulle du vilja sänka dina elräkningar? Din lokala Energi- och klimatrådgivare ger dig tips och råd på hur du kan spara energi i hemmet, opartiskt och helt kostnadsfritt!

Energi- och klimatrådgivning är ett medel för Energimyndigheten att bidra till att regeringens energi- och klimatpolitiska mål uppnås. Kommunal klimat- och energirådgivning är lokal, kostnadsfri och opartisk för hushåll, organisationer och små eller medelstora företag.

– Jag finns här för att ge dig tips och råd för att spara på energi i ditt hushåll, säger Hanan Othman som är energi- och klimatrådgivare i Filipstads kommun. Så välkommen att ringa mig eller boka in mig för ett kostnadsfritt besök.

Kommunala energi- och klimatrådgivaren kan till exempel hjälpa dig med råd kring:

  • Hur du kan spara energi i ditt hushåll.
  • Vilka för- och nackdelar det finns med olika uppvärmningssystem.
  • Vad du bör tänka på innan du installerar solceller.

Solel

De senaste åren har intresset ökat markant för solceller. Energimyndigheten har därför lanserat Solelportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - en webbplattform med aktuell och objektiv information om solceller, för att göra det lättare att avgöra om en investering i solceller.

På Solelportalen finns saklig och oberoende information om solcellsanläggningar, från planeringsfasen inför en installation till avveckling av en anläggning. Portalen ska underlätta för potentiella solcellskonsumenter att fatta kloka investeringsbeslut.

Kontakta oss

Kontakta energi- och klimatrådgivaren om du är intresserad av att producera din egen förnybara el med solenergi eller om du har andra energifunderingar.

Kontaktinformation Energi- och klimatrådgivare - Hanan Othman

Telefonnummer
0550‑651 74