Filipstads kommun startsida

Energi- och klimatrådgivning

En glödlampa på ett svart bord

Du som privatperson, företagare eller organisation är välkommen att kontakta energi- och klimatrådgivningen för att få hjälp med olika energifrågor. Rådgivningen är kostnadsfri och oberoende.

Vill du få råd angående olika typer av klimat- eller energifrågor är du välkommen att kostnadsfritt vända dig till kommunens energirådgivare, som kan svara på de flesta frågor som rör klimat och energi.

Vanligaste frågorna handlar om uppvärmning, men du kan också få hjälp med elavtal, belysning, solcellsfrågor med mera.

Solel

De senaste åren har intresset ökat markant för solceller. Energimyndigheten har därför lanserat Solelportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - en webbplattform med aktuell och objektiv information om solceller, för att göra det lättare att avgöra om en investering i solceller.

På Solelportalen finns saklig och oberoende information om solcellsanläggningar, från planeringsfasen inför en installation till avveckling av en anläggning. Portalen ska underlätta för potentiella solcellskonsumenter att fatta kloka investeringsbeslut.

Kontakta oss

Kontakta energi- och klimatrådgivaren om du är intresserad av att producera din egen förnybara el med solenergi eller om du har andra energifunderingar.

Kontaktinformation Energi- och klimatrådgivare - Hanan Othman

Telefonnummer
0550‑651 74