Filipstads kommun startsida

Energi- och klimatrådgivning

En glödlampa på ett svart bord

Du som privatperson, företagare eller organisation är välkommen att kontakta energi- och klimatrådgivningen för att få hjälp med olika energifrågor. Rådgivningen är kostnadsfri och oberoende.

Vill du få råd angående olika typer av klimat- eller energifrågor är du välkommen att kostnadsfritt vända dig till kommunens energirådgivare, som kan svara på de flesta frågor som rör klimat och energi.

Vanligaste frågorna handlar om uppvärmning men du kan också få hjälp med elavtal, belysning, solcellsfrågor m.m.

Företag kan få coachning om energi och klimat

Driver du företag och har en energianvändning under 300 megawattimmar?

Förbättra ditt företags lönsamhet och minska klimatpåverkan! Samarbeta med en coach och få hjälp med att effektivisera energianvändningen.

Du får en kostnadsfri energigenomgång och möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra företag samt att delta på intressanta seminarier inom energiområdet.

Titta på filmen om programmet genom att klicka på bilden nedan.

Läs mer på: www.energimyndigheten.se/coachlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information om coachningen, ta kontakt med kommunens energi- och klimatrådgivare.

Solel

Ett nationellt projekt för att hjälpa villaägare i beslut kring solceller startade under april månad 2017 och pågår till september 2019. Solceller är en långsiktigt god investering med låg ekonomisk och teknisk risk.

Kontakta oss

Kontakta energi- och klimatrådgivaren om du är intresserad av att producera din egen förnybara el med solenergi eller om du har andra energifunderingar.

Kontaktinformation Energi- och klimatrådgivare - Hanan Othman

Telefonnummer
0550‑651 74