Filipstads kommun startsida

Avfall och renhållning

Allt avfall ska tas om hand på ett korrekt sätt, utifrån avfallets egenskaper, för att inte orsaka olägenhet för människor eller miljö. I Sverige är ansvaret för avfallet fördelat på brukarna, kommunerna och producenterna.

 

Hela Sverige Plockar Skräp

Håll Sverige Rent-dagen 21 september

Var med och plocka skräp!

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!
Samla vänner, familj, grannar och kollegor för att plocka skräp.

Så här enkelt är det:

  1. Ta en påse eller säck och plocka skräpet du ser. Svårare är det inte att bidra till ett renare och finare Sverige.
  2. Ladda ner appen Skrappen för att se var andra skräpplockare samlas på din ort eller kom till något av Håll Sverige Rents skräpplockningsevent (läs mer på länken nedan). I Skrappen kan du också lägga upp ditt eget event och registrera hur mycket skräp ni plockat när du är färdig!
  3. Sprid budskapet med #hållsverigerent

Håll Sverige Rent-dagen

 

Sommartömning 2019

Sommartömningar för de med 5 hämtningar är slut för säsongen och snart är den slut även för de med 10 hämtningar. Om du har avfall utanför den period du har hämtning kan du alltid kontakta kundservice och beställa en extra tömning.

Läs mer om när ditt kärl blir tömt.


Vi Håller Rent i Filipstads kommun!

Deltagandet i Filipstads kommun gjorde att vi hamnade på topp 10-listan! Tack alla som ställde upp!

Håll Sverige Rent - bäst på att plocka skräp

Sammanlagt deltog 690 647 svenskar i Vi Håller Rent, vilket gör kampanjen till Sveriges största miljöaktion. Av årets deltagare var 601 233 barn, vilket innebär att mer än vart fjärde barn mellan 1 och 18 år i Sverige var med och plockade skräp.

Varje vår deltar Filipstads kommun i Vi Håller Rent - Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.


Besök en återvinningsstation

Har du mycket återvinningsmaterial såsom papper, kartong och frigolit kan du besöka någon av våra återvinningsstationer. Är det fullt på en återvinningsstation så kan det finnas plats på en annan. De på Fagerbergsvägen och på Åsenleden är inte lika välbesökta som den vid OKQ8, så prova gärna här!

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) sköter och ansvarar för återvinningsstationerna. På www.ftiab.se eller på tel.nr. 0200-88 03 11 kan alla privatpersoner anmäla behov av städning eller tömning av en ÅVS. Du behöver uppge vilken station, fraktion samt tid och datum för iakttagelsen.

 

Dokument

Avfallsplan (pdf, 257 kB)

Bilaga till avfallsplan (pdf, 261 kB)

Renhållningsföreskrifter (pdf, 218 kB)

Renhållningstaxa (pdf, 367 kB)

Kontaktinformation Kundservice vatten, avlopp och renhållning

Telefonnummer
0590‑613 77
Besöksadress
Hantverksgatan 22
Postadress
Box 303
682 27 Filipstad
Öppettider
Måndag, onsdag, fredag 08.00-09.30 och 10.00-11.30

Senast uppdaterad: 2019-10-31