Filipstads kommun startsida

Långskogens återvinningscentral

Återvinningscentral med flera gröna containers

Välkommen med ditt sorterade avfall till Långskogens återvinningscentral (ÅVC)

Utsortering av hårdplast

Tillsammans med dig kan vi minska avfallet som hamnar i energiåtervinning bara för att eldas upp, och istället använda resurserna på ett bättre sätt. Idag är hårdplast en egen fraktion på återvinningscentralen.

En särskild utsortering av hårdplast finns nu på Långskogens återvinningscentral, vilket innebär att du slänger hårdplasten i en uppmärkt container på rampen.

Hårdplasten får inte blandas ihop med förpackningar av plast som fortsatt ska lämnas för utsortering på en återvinningsstation.

Vad är hårdplast?

Exempelvis: plastpallar, plastbackar, plastmöbler, pulkor, plasthinkar, blomkrukor, plaströr, kabellister, dropptorra och rena plastdunkar.

Bilder med exempel på hårdplast och inte hårdplast Pdf, 4 MB, öppnas i nytt fönster.

Är du osäker så fråga personalen på återvinningscentralen.

Öppettider ordinarie dagar

  • Måndag: 08.00-16.00
  • Tisdag: 08.00-16.00
  • Onsdag: 08.00-16.00
  • Torsdag: 08.00-16.00
  • Fredag: 12.00-16.00
  • Lördag: 09.00-13.00
  • Söndag: Stängt

Vänligen, se till att du har god tid på dig inför ditt besök. När anläggningen stänger då ska du vara klar med din avlastning!

Grönt kort

Om du ansöker om Grönt kort kan du besöka Långskogens återvinningscentral utanför ordinarie öppettider. Läs mer om Grönt kort.

Avvikande öppettider 2024

  • 2 november (lördag) Alla helgons dag - stängt
  • 24 december (tisdag) Julafton - stängt
  • 25 december (onsdag) Juldagen - stängt
  • 26 december (torsdag) Annandag jul - stängt
  • 31 december (tisdag) Nyårsafton - stängt
  • 1 januari 2025 (onsdag) Nyårsdagen - stängt

Hitta till Långskogens återvinningscentral

Vägbeskrivning Länk till annan webbplats..

Max tillåtna hastighet inom hela området är 30 km/h.

Tomgångskörning max 1 minut gäller.

Sortering och avlastning på Långskogen

Vägen runt återvinningscentralen har tre filer. Den vänstra för bilar utan släp, den högra för bilar med släp och en mittenfil som är en körfil där man inte får parkera. Du måste parkera ditt fordon i rätt fil och innanför markeringarna. Du får inte backa intill räcken eller containrar. Vänta på din tur att köra fram.

Allt avfall som lämnas på Långskogen ska sorteras. Ihopknutna säckar i containern för brännbart ska undvikas - töm ur innehållet så att vi ser att sortering är gjord. Se nedan för hjälp hur du ska packa för att göra sorteringen på Långskogen enklare och snabbare.

Följ personalens instruktioner och be dem gärna om hjälp om du har några funderingar.

Om du har mycket att lasta av, tunga saker eller många saker - ta med bärhjälp så går ditt besök på Långskogen smidigare. Tänk på att barn ska sitta kvar i bilen för att minimera risken för olyckor.

Verksamheter kan lämna visst avfall hos oss. Läs mer om verksamhetsavfall. Du som besöker Långskogens återvinningscentral i företagsbil, men besöker oss för att lämna ditt privata hushållsavfall - kontakta personalen innan du börjar lämna ditt avfall. Personal finns vanligtvis på rampen.


Långskogens Återvinningscentral tar inte emot slaktavfall eller döda djur. Läs mer.

Töm säcken

Töm säcken gäller nu för dig som slänger skräp på återvinningscentralen Långskogen. Det innebär att allt avfall ska slängas synligt så att det sorteras korrekt och därmed kan återvinnas på rätt sätt.

”Töm säcken” betyder att det som tidigare slängts i förslutna säckar och/eller kartonger ska sorteras ut så det kan återbrukas eller materialåtervinnas på rätt sätt. Säcken och kartongen kan sedan användas igen eller lämnas i rätt container för återvinning.

Det som blir kvar i containern för Energiåtervinning (tidigare benämnd brännbart) ska endast vara saker som inte ska eller inte kan återbrukas eller materialåtervinnas. Exempel på sådana saker är madrasser, gummi och plastleksaker.

Telefonnummer:

0590‑616 90

Postadress:

Långskogen 10
682 92 Filipstad

Telefonnummer:

0590‑613 77

Öppettider:

Måndag, onsdag, fredag 08.00-09.30 och 10.00-11.30

Undersidor