Filipstads kommun startsida

Återbruk

På Långskogens återvinningscentral finns ett återbruk. Det är första containern till vänster när du kör upp på återvinningscentralen. Här kan du lämna saker till återanvändning istället för att slänga det.

Byggåterbruk

På Långskogens ”Byggåterbruk” kan du som avfallslämnare ställa in byggmaterial som är i bra skick som någon annan kan ha nytta av. I denna container är det fritt fram att både lämna och hämta saker.

Vad kan jag lämna/hämta?

Det kan vara allt från virke, tegel, isolering och badrumsinredning till spik och skruv.

Återbruk till välgörenhet

Fenix Ideella Organisation tar hand om gåvor som lämnas här och säljer dem i sina second handbutiker samt i Vergale, Lettland. Vinsten går till välgörenhet både i Filipstads kommun och andra länder!

Förutom välgörenhet bidrar återbruket till att öka återanvändningen i samhället. Sortering och materialåtervinning är bra, men återanvändning och avfallsminimering är ännu bättre.

Vad kan jag lämna?

Fenix tar emot kläder, väskor, möbler, prydnadssaker och husgeråd - bara det går att sälja i butiker. Principen för vilka saker du kan skänka till återbruket är densamma som om du lämnar till någon av föreningarnas ordinarie inlämningsställen. Tänk på att det bara är hela, rena och fungerande saker, möbler och kläder som är möjliga att sälja vidare.

Möbler lämnas med fördel direkt till Fenix alternativt hämtas av dem hemma hos dig. Välkommen att kontakta Fenix Ideella Förening, 0590-612 15.

Kontaktinformation Kundservice vatten, avlopp och renhållning

Telefonnummer
0590‑613 77
Besöksadress
Hantverksgatan 22
Postadress
Box 303
682 27 Filipstad
Öppettider
Måndag, onsdag, fredag 08.00-09.30 och 10.00-11.30

Senast uppdaterad: 2019-05-13