Filipstads kommun startsida

Återbruk

Kläder på en loppis som är upphängda på färgglada galgar
Massa blandade grejer på ett loppisbord

På Långskogens återvinningscentral finns möjlighet att lämna saker till återbruk. Här ämnar du saker till återanvändning istället för att slänga det.

Gåvor till Byggåterbruk

På Långskogens ”Byggåterbruk” kan du ställa in byggmaterial som är i bra skick som någon annan kan ha nytta av. I denna container är det fritt fram att både lämna och hämta saker.

Vad kan jag lämna/hämta?

Det kan vara allt från virke, tegel, isolering och badrumsinredning till spik och skruv.

Gåvor till Återbruk

Fenix Ideella Organisation tar hand om gåvor som lämnas i deras container och säljer dem i sina second handbutiker samt i Vergale, Lettland. Vinsten går till välgörenhet både i Filipstads kommun och andra länder!

Förutom välgörenhet bidrar återbruket till att öka återanvändningen i samhället. Sortering och materialåtervinning är bra, men återanvändning och avfallsminimering är ännu bättre.

Vad kan jag lämna?

Fenix tar emot kläder, väskor, möbler, prydnadssaker och husgeråd - bara det går att sälja i butiker. Principen för vilka saker du kan skänka till återbruket är densamma som om du lämnar till någon av föreningarnas ordinarie inlämningsställen. Tänk på att det bara är hela, rena och fungerande saker, möbler och kläder som är möjliga att sälja vidare.

Möbler lämnas med fördel direkt till Fenix alternativt hämtas av dem hemma hos dig. Välkommen att kontakta Fenix Ideella Förening, 070-98 06 100.

Gåvor till Klädinsamling

Säljs i secondhandbutiker, exporteras till utvecklingsländer eller återvinns.

Vad kan jag lämna?

Kläder, hemtextil, skor och accessoarer.

Tyvärr måste Myrorna stänga sina insamlingsbehållare för textilier tillfälligt. Detta är en följd av minskad personalstyrka och minskad försäljning i spåren av Corona. Vill du lämna till just Myrorna vänligen spara dina gåvor hemma tills de öppnar igen. Det går också bra att lämna till Återbruket på Långskogens ÅVC.


Kontaktinformation Kundtjänst - VA/Renhållning

Telefonnummer
0590‑613 77
Öppettider
Måndag, onsdag, fredag 08.00-09.30 och 10.00-11.30