Filipstads kommun startsida

Fiber på landsbygden

Fiberutbyggnad på landsbygden sker genom ett projekt i samverkan med Storfors och Kristinehamns kommuner och IP-Only.

IP-Only arbetar med utbyggnaden av fibernätet i Filipstads kommun. Planen är att IP-Only ska bygga ut fibernätet på framförallt på landsbygden där kommunen har dålig täckning idag.

Nu under september är det sista chansen för hushåll på landsbygden som ingår i ”Östra Värmlands projektet” att kunna beställa en fiberanslutning till kampanjpriset 19 900 kr från IP Only. Från och med 1 oktober kommer priset att höjas till ordinarie marknadspriset som blir 29 900 kr enligt IP-Only. Undantaget är Rämmen området, där kommer kampanjpriset att kvarstå tills byggfasen startas.

Just nu förbereder IP Only slutfasen av projekteringen av fiber på landsbygden i Filipstads kommun. Företaget har eller kommer att ta kontakt med de fastighetsägare på landsbygden som ännu inte har beställt en fiberanslutning.

Har man inte blivit kontaktad och är intresserad av att beställa fiber ute på landsbygden så bör man snarast kontakta IP-Onlys kundservice på 0200-430000 för mer information.

Status på fiberutbyggnaden nu september 2020:
För närvarande pågår slutfasen av arbetet i Asphyttan där mindre än 5 kunder kvarstår. I övriga landsbygdsområden som Brattfors, Lesjöfors, Långban, Nordmark, Persberg, Nykroppa pågår tomprojekteringar och schaktning för fiber. I Rämmen kommer upphandlingen av underleverantör att ske i december när projekteringen är klar. Samtliga områden utom Asphyttan är planerade att bli klara under år 2021.

IP-Only Värmlands hemsidalänk till annan webbplats kan du hitta mer information om fiberutbyggnaden och hur du kan beställa fiber.

Vad händer med fiberutbyggnaden på landsbygden?

Se IP-Only byggstatus i Värmlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktinformation Bredbandssamordnare - Jan Svärd

Telefonnummer
0590‑612 39
Öppettider
Måndag-torsdag

Senast uppdaterad: 2020-09-08