Filipstads kommun startsida

Fiber på landsbygden

Fiberutbyggnad på landsbygden sker genom ett projekt i samverkan med Storfors och Kristinehamns kommuner och IP-Only.

IP-Only arbetar med utbyggnaden av fibernätet i Filipstads kommun. Planen är att IP-Only ska bygga ut fibernätet på framförallt på landsbygden där kommunen har dålig täckning idag.

Just nu förbereder IP Only slutfasen av projekteringen av fiber på landsbygden i Filipstads kommun. Företaget har eller kommer att ta kontakt med de fastighetsägare på landsbygden som ännu inte har beställt en fiberanslutning.

Medgivandeavtal

På utvalda adresser på landsbygden i kommunen där IP-Only nu bygger, och där man har varit fastboende sedan 2018/2019, har man även möjligheten till en speciallösning när det kommer till fibrering –att teckna ett så kallat medgivandeavtal. Innebörden av detta medgivandeavtal är att kunden kan få sin fastighet fibersatt idag men betalar för installationen när de önskar aktivera bredbandet och får då betala rådande marknadspris för installationen. Att få en förberedd fiberanslutning är utan kostnad för dessa kunder, så länge den är vilande, och den kan vara vilande hur länge som helst.

Har man inte blivit kontaktad och är intresserad av att beställa fiber ute på landsbygden så bör man kontakta IP-Onlys kundservice på 0200-430000 för mer information.

Det går också bra att kontakta kommunens bredbandssamordnare om man har frågor om ovan, Jan Svärd på 0590-612 39 måndag-torsdag.

Status på fiberutbyggnaden oktober 2020:

För närvarande pågår slutfasen av arbetet i Asphyttan där mindre än 5 kunder kvarstår. I övriga landsbygdsområden som Brattfors, Lesjöfors, Långban, Nordmark, Persberg, Nykroppa pågår tomprojekteringar och schaktning för fiber. I Rämmen kommer upphandlingen av underleverantör att ske i december när projekteringen är klar. I Rämmenområdet kommer kampanjpriset 19 900 kr att kvarstå fram till byggstart. Samtliga områden är planerade att bli helt klara under år 2021.

IP-Only Värmlands hemsida Länk till annan webbplats. kan du hitta mer information om fiberutbyggnaden och hur du kan beställa fiber.

Vad händer med fiberutbyggnaden på landsbygden?

Se IP-Only byggstatus i Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktinformation Bredbandssamordnare - Jan Svärd

Telefonnummer
0590‑612 39
Öppettider
Måndag-torsdag