Filipstads kommun startsida
Translate
Denna funktion använder "Google Översätt" för att maskinöversätta sidan. Filipstads kommun ansvarar inte för korrektheten i översättningen.
Filipstads logotyp

Fiber på landsbygden

Fiberutbyggnad på landsbygden sker genom ett projekt i samverkan med Storfors och Kristinehamns kommuner, IP-Only och byNet.

Hela kommunens yta är indelad i fiberområden. Fiberföreningar behöver inte bildas men genom grannsamverkan kan tillräcklig efterfrågan uppnås för att kunna starta byggnation i ett fiberområde. Alla inom ett fiberområde kommer att erbjudas att välja att ansluta sig. Priset för en anslutning är 19 900 kr monterat och klart. Du betalar först när inkopplingen är klar och det finns möjlighet att dela upp betalningen. 

Så här går det till:

Projektgrupp om bredband

- Lokala projektgrupper startas i fiberområdet
- Genom grannsamverkan informeras boende, informationsmöten anordnas mm
- IP-Only skickar ut säljbrev till samtliga hushåll, fritidshusägare m.fl. inom området.
- När tillräckligt många beställningar kommit in kan projektet startas.

På IP-Only Värmlands hemsida kan du hitta mer information, frågor och svar. Där kan du också beställa när du fått ett säljbrev från IP-Only (även om du hittar din adress nu måste en kampanj vara startad i ditt område för att du ska kunna göra en beställning, dvs du ska ha fått ett säljbrev från IP-Only).

I Filipstad finns sedan tidigare tre fiberföreningar: Brattfors, Asphyttan (ADG) och Nordmark. Fiberutbyggnaden kommer att ske i samverkan med dessa fiberföreningar.

Fiberutbyggnaden på landsbygden startar

Det blev nyligen klart att 23,3 miljoner ur Landsbygdsprogrammet beviljats för fiberutbyggnad på landsbygden i Filipstads kommun. Detta tillsammans med investeringar av IP-Only gör det nu möjligt att bygga ut fibernätet i större delen av kommunen. I Asphyttan och Kalhyttan har byggnationen startats under hösten. Fiberutbyggnaden av hela Filipstads kommuns landsbygd beräknas pågå de närmaste 2 - 3 åren. För området längst norr ut i kommunen, Rämmen och Liljendal som inte rymdes inom bidragsområdet, pågår arbete för att kunna realisera fiberutbyggnaden även här. (2017-11-22)

IP-Only planerar vidare

Just nu håller IP-Only på att se över arbetssätt och organisation för att kunna genomföra utbyggnaden på effektivt sätt med hög kvalitet, se information från IP-Only. Mer information om tidplaner mm kommer under våren. (2018-03-20)

Strategi och handlingsplan

Kontaktinformation Bredbandssamordnare - Björn Kjerrulf