Filipstads kommun startsida

E-tjänster och blanketter

Person med e-tjänster på datorn och bank-id på mobil.

En e-tjänst är en blankett som du kan skriva ut, eller ett formulär som du kan fylla i och skicka in digitalt. På vår e-tjänstsida hittar du blanketter och e-tjänster på ett enkelt och överskådligt sätt.

På vår sida med e-tjänster och blanketter hittar du länkar till kommunens e-tjänster, blanketter och webbformulär. Här kan du som medborgare, företagare eller förening utföra ärenden när det passar dig, självservice, utan att kontakta kommunen. Det är tjänster inom olika områden som handlar om att anmäla, ansöka, räkna ut eller boka.

Ansöka med BankID

Kommunen har några e-tjänster som du kan ansöka om med din e-legitimation eller BankID. Det menas att du loggar in via webben och garanterar att du är du. På så sätt slipper du att skriva under en pappersblankett och skicka in.

Mina sidor

På Mina sidor kan du följa ärenden du gjort med Bankid. Du kan se status på dina ärenden samt ändra dina kontaktuppgifter.

Hämta hem blanketter när du vill

Där du ser att det finns en blankett kan du skriva ut den och fylla i den när du har tid och möjlighet. PDF-filerna är ifyllningsbara (i vissa webbläsare), så du kan skriva in de flesta uppgifterna direkt i blanketten och sedan skriva ut den för att underteckna med ditt namn. Vissa av blanketterna är möjliga att spara i din dator, medan du måste skriva ut andra direkt när du har fyllt i uppgifterna. Har du problem att öppna eller fylla i en blankett, så prova en annan webbläsare.

Länkar som du har nytta av

På e-tjänstsidan hittar du också användbara länkar till andra sidor, såsom bibliotekskatalogen som gäller för hela Värmland och Värmlandstrafik som numera har hand om färdtjänst.

Vad skulle du vilja ha som e-tjänst?

Vad skulle du vilja kunna göra för ärenden till kommunen på ett enklare sätt? Vilka e-tjänster skulle du tycka vore bra om de fanns? Har du önskemål om fler e-tjänster är du välkommen att lämna in förslag så ska vi se om det är möjligt att införa. Meddela oss också om du upplever några problem med de befintliga tjänsterna. Skicka gärna ditt förslag genom att mejla till kommun@filipstad.se

BankID är den största e-legitimationen i Sverige. Cirka 6 miljoner privatpersoner i Sverige använder BankID dagligen för att hantera bland annat e-tjänster och bankärenden. Mobilt BankID är den e-legitimation som används för mobiltelefoner och surfplattor. Genom att erbjuda mobilt BankID som signeringsmetod för kommunens e-tjänster är förhoppningen att fler ska använda e-tjänsterna. BankID finns att ladda ner gratis via din bank.

Personuppgifter

Vill du veta mer om hur kommunen hanterar personuppgifterna som samlas in, finns information på sidan Dataskydd.