Filipstads kommun startsida

Informationsavdelning

Informationsavdelningen arbetar för att kommunens anställda, invånare, besökare och andra intresserade får information om kommunen i stort.

Filipstads kommuns informationsavdelning använder sig av flera sätt för att nå ut med information. Kommunikationen sker via olika kanaler som anpassas till respektive målgrupp. 

Hemsidan, tryckt material och pressmeddelanden

Externt marknadsförs kommunen via webbplatsen filipstad.se, genom annonsering och annat tryckt material, som broschyrer och affischer. Vi ser också till att nyheter kommer ut via pressmeddelanden.

Sociala medier

Följ kommunen på Facebook! www.facebook.com/filipstadskommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-tjänster

En e-tjänst är ett ärende som du som medborgare, företagare eller förening kan göra via dator, surfplatta eller smartphone när det passar dig, utan att kontakta kommunen. Det är tjänster inom olika områden som handlar om att anmäla, ansöka, räkna ut eller boka. Vissa tjänster kan du göra via e-legitimation, medan du kan fylla i andra i blankettform. Alla e-tjänster och blanketter hittar du på vår e-tjänstsida https://e-tjanster.filipstad.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flytta hit

Nyinflyttade som flyttar in till vår kommun får hem ett välkomstpaket med informationsmaterial och välkomstgåvor.

Information för kommunens medarbetare

Internt ges information löpande till samtliga medarbetare via kommunens intranät.

Turism och evenemang

Informationsavdelningen arbetar också aktivt med att hjälpa till i arbetet med kommunens olika arrangemang. Detta arbete sker i samarbete med olika föreningar och aktörer, samt kommunens turistinformation/turistbyrå.

Undersidor