Filipstads kommun startsida

Kommunikationer

Filipstads busstation

Filipstads kommun är centralt belägen mellan Stockholm, Göteborg och Oslo. Här är tips för dig som vill planera din resa.

Med bil

I Filipstad möts riksvägarna 63 och 26. Viktiga vägar för den som åker bil i Värmland är E18 som knyter samman de östra, centrala och västra delarna, E45 norrut längs Vänerns västra strand vidare upp genom Fryksdalen och västerut in i Dalarna, samt riksvägarna 61, 62 och 63 från Karlstad mot Arvika och Norge, genom Klarälvdalen och Filipstad. Riksväg 26 går från Halmstad till Mora och passerar genom Filipstad.

Med buss

Vi har goda pendlingsmöjligheter med buss. Till exempel går det en buss i timmen i vardera riktningen mellan Filipstad och Karlstad.

Värmlandstrafik med sina gula bussar ansvarar för regional buss- och tågtrafik. Tider och sträckningar är utvecklade både för dagspendlare och besökare. För att ta dig till Värmland kan du åka med Swebus bussar.

Med tåg

Med SJ kan du åka tåg från storstäderna Stockholm, Göteborg och Oslo till bland annat Karlstad och Kristinehamn för vidare färd till Filipstad.  Från storstäderna kan du också åka tåg till Nykroppa i Filipstads kommun. Därefter gäller Värmlandstrafiks bussar för att ta sig vidare till övriga orter inom kommunen.

Sträckan Göteborg-Nykroppa trafikeras av Tågab som samarbetar med SJ. Biljetter köper du via SJ

Med Inlandsbanan tar du dig sommartid från norra Sverige till våra trakter.  

Med flyg

Det finns tre flygplatser i Värmland. Karlstad Airport är den största och de mindre är Hagfors flygplats och Torsby Flygplats.

Med Värmlandstrafik tar du dig vidare till Filipstads kommun.

Med cykel

Filipstad ger dig möjligheter till bra upplevelser från cykelsadeln. Kalhyttans sport- och fritidsområde har fin terräng för mountainbikeåkning och i Filipstads kommun kan du cykla på cykellederna Persbergsturen, Brattforsturen och Gammelkroppaturen.

Med båt

Upplev den östvärmländska naturen sjöledes med egen båt på Bergslagskanalen! Här reser du från Karlskoga i söder till Filipstad i norr - en tur som är både avkopplande och spännande. Bergslagskanalen är ca 65 km lång och du passerar flera sjöar, sund, älvar och kanaler efter vägen. Sex slussar finns också längs detta familjevänliga utflyktsmål.

Senast uppdaterad: 2017-10-24