Filipstads kommun startsida

Kulturskolan och fritidsgårdarna

Välkommen till två kommunala verksamheter med fokus på barns och ungas fritid och intressen!

Kulturskolans information angående Corona

Kulturskolans gruppverksamheter kommer att vara stängda från torsdagen den 25:e mars. Vi återupptar verksamheten igen efter påsklovet.

Kulturskolan följer information från myndigheter, samt den lokala smittspridningen genom dialoger med chefer och stab. Utifrån smittoläget vidtar vi åtgärder utifrån nationella riktlinjer och regionala och lokala beslut. Om vi behöver ställa in verksamhet pga Covid-19 meddelas du som deltagare via din lärare om det inte är generella beslut som gäller för hela Sverige och Värmland och förmedlas via Filipstad kommuns hemsida.

Från höstterminen 2020 har vi ställt om verksamheten en del. Vi tänker på att hålla avstånd i gruppundervisning och så gott det går i individuell instrumentundervisning.

Inte heller i vår blir det en gemensam fysisk avslutning, utan vi arbetar vidare digitalt med en avslutningsfilm som vi publicerar på hemsidan. Lärarna och de olika ämnena har avslutningar i mindre grupper.

Vi ber alla deltagare att fortsätta vara noggranna med att tvätta händer innan lektion och att stanna hemma vid symptom som kan kopplas till Corona.

Eftersom våra pedagoger också ombeds stanna hemma vid symptom kan det bli så att fler lektioner än vanligt ställs in under en termin. När det går kan vi arbeta på distans eller med fjärrundervisning. Vi ber om förståelse för detta, tillsammans hjälps vi åt att komma igenom pandemin.

Tack!

Kulturskolan

På Kulturskolan kan man utveckla sitt konstnärliga intresse med hjälp av duktiga pedagoger. Vi erbjuder kurser i dans, bild och musik. Hösten 2020 har vi också startat vårt digitala Medielab som öppen verksamhet till en början.

Vi har ett begränsat antal instrument för utlåning.

Kulturskolans verksamhet ligger utanför den kommunala grundskolans obligatoriska undervisningstid.

Fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna erbjuder öppna verksamheter där man kan prova något nytt, eller göra det man redan gillar. Här finns samtal och sällskap, spel, utflykter och öppen kulturverksamhet.

Kulturskolan och fritidsgårdarna arbetar tillsammans i evenemang som t.ex. UKM (Ung Kultur Möts).

Kontaktinformation Kulturskolan