Filipstads kommun startsida

Spångbergsgymnasiet

Fem studenter, en tjej som står och lutar sig mot ett träd och fyra som sitter ner på en bänk, utanför Spångbergsgymnasiet

Spångbergsgymnasiet kommer du som elev alltid först! Med engagemang och elevfokus jobbar skolan för att just du ska ha goda förutsättningar för jobb och vidare studier.

Om Spångbergsgymnasiet

Spångbergsgymnasiet är det naturliga valet för Filipstads ungdomar. Vi erbjuder en stor bredd av utbildningar, både yrkesutbildningar och studieförberedande program. Vi har också idrottsprofiler, till exempel inom innebandy och ridning. Alla elever erbjuds dessutom en gratis körkortsutbildning.

På Spångbergsgymnasiet finns en lugn och trygg studiemiljö, där du får utvecklas i din egen takt. Vårt elevhälsoteam arbetar ständigt med att du som elevska må bra, på alla tänkbara sätt. Små elevgrupper, varierande arbetssätt, goda kontakter mellan elever och lärare samt ett aktivt värdegrundsarbete är också utmärkande för oss. Vi har även en hög andel utbildade lärare.

Spångbergsgymnasiet ligger vackert beläget på en höjd, men vår skola är utlokaliserad över hela staden. Oavsett program arbetar vi tillsammans som en enhet, med samma värderingar.

Idag går cirka 400 elever på Spångbergsgymnasiet och trenden är att allt fler filipstadselever väljer oss för sin gymnasieutbildning. Det gläder ju oss och sporrar oss att jobba ännu hårdare!


Sjukanmälan

Telefon: 0590-614 04
Från klockan 07.45
sjukanmalanspg@filipstad.se

Kontaktinformation Spångbergsgymnasiet

Telefonnummer
0590‑614 12
Besöksadress
Fogdevägen 2. För besökande till Västeräng: Industrivägen 5
Postadress
Box 301
682 27 Filipstad

Kontaktuppgifter

Rektor
Hans Ryhed
Ansvarig för NA, FT
070-606 62 22
hans.ryhed@filipstad.se

Biträdande rektor
Ann-Christin Olsson
072-599 03 53
Ansvarig för IM, BA, EE, IN

Biträdande rektor
Olof Wermelin
Ansvarig för BF, HA, HV, RL, VO, SA
073-270 39 55
olof.wermelin@filipstad.se

Studie- och yrkesvägledare
Sara Jobs Engström
072-599 03 78
sara.jobs-engstrom@filipstad.se

Senast uppdaterad: 2020-08-21