Filipstads kommun startsida

Aktuellt på Spångbergsgymnasiet

Här ser du senaste nytt från Spångbergsgymnasiet. Du kan välja att prenumerera på informationen.

Prenumerera på uppdateringar från den här sidan 

(Du kommer få ett bekräftelsemail som ofta landar i skräpposten tyvärr)

Utspring fredag 9 juni, kl. 13:00

(2023-05-22)

Spångbergsgymnasiets studenter springer ut klockan 13:00, fredag 9 juni, ifrån huvudbyggnaden.

Nya inriktningar åter till Spångbergsgymnasiet i höst: Försäljnings- och serviceprogrammet och Bergteknik

De ansvariga yrkeslärarna Mariska Kaandorp (FS) och Patrik Källgarn (BA) berättar mer här. Öppnas i nytt fönster.

Vi öppnar Försäljnings- och serviceprogrammet hösten 2023

(2022-12-02)

Vi på Spångbergsgymnasiet öppnar Försäljnings- och serviceprogrammet (det som förut hette Handels- och administrationsprogrammet) inför läsåret 23/24. Det innebär alltså att programmet är valbart redan nu, för de som går i årskurs 9 och står inför sitt kommande gymnasieval.

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram som leder till jobb inom försäljning, kommunikation, marknadsföring och service inom handelsbranschen. Läs gärna mer på Skolverkets hemsida, eller se en video via Skolverkets YouTube-kanal. En beskrivning av programmet här på vår egen sida kommer också inom kort.

Kontakta gärna din studie- och yrkesvägledare om du har frågor.

Med anledning av bilolycka natten till den 29/9 - Skolan håller öppet till klockan 20:00 idag

Vi har fått information om att några elever på skolan, och personer med relation till elever på skolan har varit inblandade i en allvarlig bilolycka natten till den 29/9. Vi kan endast gå ut med den information som vi fått bekfräftat till oss och vi uppmanar alla att använda sig av nyhetskällor för att undvika ryktesspridning.

Vi har gått ut med information till elever och personal om att möjliggöra samtal på lektionerna. Elevhälsopersonal gör sig tillgänglig i skolan och vi kommer hålla öppet Cafeterian till klockan 20:00 idag för att ge möjlighet att prata och samlas.

Du som vårdnadshavare eller myndig elev kan göra sjukanmälan, följa frånvaro med mera via skola24

(2021-09-02)

Spångbergsgymnasiets frånvaroanmälan och uppföljning flyttar successivt över till den digitala miljön. Om du vill göra frånvaroanmälan så gör du det lättast via appen som du hittar för Android om du klickar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och för iOS om du klickar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du väljer filipstad-sso.skola24.se i listan som kommer dyka upp, och kan då logga in med bank-id.

Vill du ha mer information kan du gå in på Skola24s eget material med filmer som visar vilken information du kan få tillgång till i appen eller på websidan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Möjlighet till sjukanmälan kompletteras

(2021-03-11)

Spångbergsgymnasiet ger nu möjlighet för vårdnadshavare och elever som fyllt 18 att göra sjukanmälan i Skola24-appen.

Du hittar appen för Android om du klickar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och du hittar appen för iOS om du klickar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I appen väljer du Filipstad i rullistan och du måste ange personnummer och ha ett mobilt Bank-id för att logga in.

Du som ännu inte fyllt 18, men har ett mobilt bank-id kan också logga in på appen och ta del av t.ex. ditt personliga schema.

Det behövs vissa uppdateringar av våra vårdnadshavarregister, därför kan det i nuläget vara begränsad tillgång för dig som förälder/vårdnadshavare. Vi arbetar för att försöka lösa detta fram till höstterminen.

Möjligheten att sjukanmäla någon du har vårdnaden om, eller dig själv via telefon kommer finnas kvar under vårterminen, men vi uppmanar alla som kan att nyttja appen. Nuvarande rutin för frånvaroanmälan är alltså inte ändrad, utan kompletteras med den här nya möjligheten.

Spångbergsgymnasiet smyglanserar tjänst för att lättare ta del av vad som händer

En lärdom som Covid-19 gett är att information ibland behöver komma ut till samtliga berörda - fort. Post är tyvärr inte anpassat för detta.

Vi lanserar nu en sida som vi hoppas kommer kunna vara huvudkanalen för allmän information till dig som vårdnadshavare eller elev på Spångbergsgymnasiet. Om du registrerar dig för prenumeration på den här sidan, så kommer du få ett meddelande via mail varje gång den uppdateras.

- Skolledningen

Hantera prenumeration