Filipstads kommun startsida

Aktuellt på Spångbergsgymnasiet

Här ser du senaste nytt från Spångbergsgymnasiet. Du kan välja att prenumerera på informationen.

Prenumerera på uppdateringar från den här sidan (Du kommer få ett bekräftelsemail som ofta landar i skräpposten tyvärr)

Dos 2 för elever som inte ännu tagit den erbjuds på plats på Spångbergsgymnasiet

(2021-10-04)

Tisdag 12 oktober klockan 10-12 kommer det erbjudas möjlighet att ta dos 2 på plats för våra elever. Eventuella Dos 1 för gymnasieelever kommer också vara möjligt.

Demokrativeckan i Filipstad och på Spångbergsgymnasiet

(2021-09-20)

I år fyller demokratin 100 år i Sverige!
År 1921 var första gången som både kvinnor och män fick rösta i riksdagsval. För att fira detta så har det varit demokrativeckor i Sverige under året. Denna vecka, dvs. vecka 38, är det demokrativecka i Värmland och Filipstads kommun.

I Filipstad föreläser Filipstadsambassadören Jan Scherman imorgon tisdag 21 september. Han ska tala om "Hur mår demokratin idag år 2021?". Även Åsa Hååkman Eriksson, Kommunstyrelsens ordförande i Filipstad kommer delta.
Tid: Kl. 18.30
Plats: Biosalongen, Folkets hus
Obs! Fri entré!
Filipstad kommun önskar er alla välkomna!

Filipstadsambassadören Jan Scherman kommer även besöka Spångbergsgymnasiet på onsdag 22 september och kommer träffa elevrådsrepresentanter från skolans klasser. Samtalen kommer handla om ungdomarnas situation i Filipstad idag, framtidsvisioner med mera.

På fredag 24 september kommer SA-programmet att få besök av unga politiker som ska tala om att vara ”Ung i politiken”.

Detta händer på övriga orter i Värmland under vecka: https://www.demokrativarmland.se/ Länk till annan webbplats.

Du som vårdnadshavare eller myndig elev kan göra sjukanmälan, följa frånvaro med mera via skola24.

(2021-09-02)

Spångbergsgymnasiets frånvaroanmälan och uppföljning flyttar successivt över till den digitala miljön. Om du vill göra frånvaroanmälan så gör du det lättast via appen som du hittar för Android om du klickar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och för iOS om du klickar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du väljer filipstad-sso.skola24.se i listan som kommer dyka upp, och kan då logga in med bank-id.

Vill du ha mer information kan du gå in på Skola24s eget material med filmer som visar vilken information du kan få tillgång till i appen eller på websidan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till elever som varit utomlands

(2021-08-22)

Du som kommer tillbaka från en resa utomlands kan vara tvungen testa dig för Covid innan du kan komma tillbaka till skolan. Du hittar vad som gäller för utlandsresenärer om du klickar på den här texten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Registrering för gymnasiekortet öppnar den 9:e augusti

(2021-08-09)

Den som har sex kilometer eller mer till skolan kan nu registrera sig för gymnasiekortet för resor med buss.

Du som elev eller vårdnadshavare registrerar dig för gymnasiekortet med bank-id och följer länken genom att klicka på texten.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Möjlighet till sjukanmälan kompletteras

(2021-03-11)

Spångbergsgymnasiet ger nu möjlighet för vårdnadshavare och elever som fyllt 18 att göra sjukanmälan i Skola24-appen.

Du hittar appen för Android om du klickar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och du hittar appen för iOS om du klickar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I appen väljer du Filipstad i rullistan och du måste ange personnummer och ha ett mobilt Bank-id för att logga in.

Du som ännu inte fyllt 18, men har ett mobilt bank-id kan också logga in på appen och ta del av t.ex. ditt personliga schema.

Det behövs vissa uppdateringar av våra vårdnadshavarregister, därför kan det i nuläget vara begränsad tillgång för dig som förälder/vårdnadshavare. Vi arbetar för att försöka lösa detta fram till höstterminen.

Möjligheten att sjukanmäla någon du har vårdnaden om, eller dig själv via telefon kommer finnas kvar under vårterminen, men vi uppmanar alla som kan att nyttja appen. Nuvarande rutin för frånvaroanmälan är alltså inte ändrad, utan kompletteras med den här nya möjligheten.

Spångbergsgymnasiet smyglanserar tjänst för att lättare ta del av vad som händer

En lärdom som Covid-19 gett är att information ibland behöver komma ut till samtliga berörda - fort. Post är tyvärr inte anpassat för detta.

Vi lanserar nu en sida som vi hoppas kommer kunna vara huvudkanalen för allmän information till dig som vårdnadshavare eller elev på Spångbergsgymnasiet. Om du registrerar dig för prenumeration på den här sidan, så kommer du få ett meddelande via mail varje gång den uppdateras.

- Skolledningen

Hantera prenumeration