Filipstads kommun startsida

Elverket och Fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna i Filipstad, Lesjöfors och Nykroppa erbjuder öppna verksamheter där man kan prova något nytt, eller göra det man redan gillar. Här finns samtal och sällskap, spel, utflykter och öppen kulturverksamhet.

På ELVERKET möter du som är ung i Filipstads kommun fritidsgården Ungdomens Hus, Verksta´n som erbjuder studiestöd och livskunskap, Kulturskolans öppna verksamhet och Fritidsbanken med aktiviteteter. Vi kommer prova tjejkvällar på måndagar och varannan lördag finns det möjlighet för lite äldre ungdom att vara med och ordna aktiviteter i Ungdomsklubben utifrån eget intresse. I Nykroppa finns fritidsgården Hammarvallen och i Lesjöfors finns Lyktan!

Tack vare stöd från DELMOS kan ELVERKET vara ett hus med många verksamheter! Fritidsbanken och Kulturskolan kommer också erbjuda aktiviteter på Lyktan i Lesjöfors och på Hammarvallen i Nykroppa.

ELVERKET

-öppen verksamhet
Rekommenderad ålder: åk 6, högstadiet och gymnasiet.

Ungdomens Hus

Fritidsgården Ungdomens Hus i Filipstad finns i Elverket. I Elverkets lokaler hittar ni:

Café: Här finns en enkel kiosk där du kan hänga och snacka med kompisar, spela sällskapsspel, FIFA eller biljard. Här finns också en liten biosalong.

Stora salen: Här hittar ni 2 pingisbord, airhockey och fotbollsspel och Just Dance. Här finns även möjlighet att anordna konserter eller föreläsningar, disco eller annat som behöver plats, om ni pratar med personalen.
Bildverkstan: Här finns möjlighet att måla, pyssla, sy eller delta i kulturskolans öppna verksamhet med medielab film och ljud. Rummet används när personal är med.

Källaren: Ett mysigt rum med skateinredning där vi spelar soft musik. Här kan du snacka med kompisar och spela spel. Här finns också ett mindre rum som passar för möten eller sällskapsspel.

Öppettider
Tisdag-torsdag 15.00-21.00
Fredag 15.00-22.00
Fritidsledare: Marie Grahn, Hans Persson, Annacarin Windh
Onsdagar: Kulturskolan/Medielab, Tommy Omazic
Torsdagar: Fritidsbanken/Johanna Höjd

Ungdomens Hus
Adress:
Hantverksgatan 7, Filipstad
070-310 60 18

hans.persson@filipstad.se

Anna-Carin.Windh@filipstad.se

Tjejkväll

En egen kväll där tjejer äger lokalerna! Snacka, spela biljard, dansa, snickra, fixa håret – ni bestämmer tillsammans med ledarna!

Öppettider Måndagar 15.00-19.00
Ledare: Docka Bodén, Annacarin Windh
OBS! Ingång på Elverkets östra sida.

Verksta´n & Tjejkväll

docka.boden@filipstad.se
Anna-Carin.Windh@filipstad.se

Ungdomsklubb

En möjlighet att ordna aktiviteter som disco, föreläsningar, pysselkväll, konserter. Hör av dig om du är intresserad av att ordna saker! Med stöd från personal. Mer information kommer.

Öppettider: Lördagar jämna veckor: 18.00-22.00
OBS! Ålder: åk 9 – 20år

Verksta´n

Docka Bodén tar med sig Verksta´n från Spångbergsgymnasiet och flyttar in i lägenheten på Elverket!

Här finns 4 enskilda studieplatser och ett större rum för gemensamma samtal. Tisdag till torsdag är det studiestöd med individuell coaching, på fredagar är det livskunskap på olika teman.

Öppettider
Tisdag, onsdag, torsdag 15.00-18.30
Fredag 15.00-18.00 Livskunskap
Ledare:
Docka Bodén, Annacarin Windh
OBS! Ingång på Elverkets östra sida.

Verksta´n & Tjejkväll

docka.boden@filipstad.se
Anna-Carin.Windh@filipstad.se

FRITIDSGÅRDEN LESJÖFORS

FOLKETS HUS LESJÖFORS START: v.6

Onsdagar: 15.00-20.00
15.00 – 17.00 även lågstadiet välkomna!
Pyssel och form med Moa för de som vill! Start v 7

Fredagar: 16.00-21.00

Fritidsgården flyttar in till större lokaler på övervåningen i Folkets Hus!
Vi kommer kunna göra en del inköp under våren för att utöka aktivitetsutbudet. På onsdagar återupptar vi ”Pyssel och form” och välkomnar de lite yngre barnen en stund också. På fredagar finns planer på en studiecirkel i bakning och matlagning innan vi öppnar fritidsgården. Hör med personalen

Moa Andersson och Tomas Andersson!

FRITIDSGÅRDEN NYKROPPA

Hammarvallen

På Lyktan finns en kiosk/cafédel där du kan fika, hänga med kompisar och spela sällskapsspel. Här finns också pingisbord och biljard. Under hösten kommer Kulturskolan och Fritidsbanken på besök.
Öppettider: tisdagar 16.00-19.30
Fritidsledare: Hans Persson
Ålder: åk 4 till gymnasiet.

Fritidsgården Hammarvallen, Nykroppa
070-310 60 18

hans.persson@filipstad.se

REGLER

Ungdomsverksamheterna ska vara trygga platser där alla är välkomna. Det är frivilligt att vara här och det är viktigt att alla bidrar till en skön stämning. Vi stöttar varandra och är måna om att alla får vara med både i samtal och på aktiviteter.

Elverket och verksamheterna är kommunala – det betyder att de ägs och bekostas av alla tillsammans i kommunen! Vi är rädda om varandra, våra saker och våra hus.

Verksamhetsansvarig & Ungdomsklubb
Susanne Berggren, Kulturskolechef
072-599 03 39

Susanne.berggren@filipstad.se