Filipstads kommun startsida

Kulturskolan

Svartvitt artistiskt filter på tre ungdomar som dansar

Kulturskolan finns för dig som är ung och nyfiken på att prova något nytt, eller som redan håller på med bild, musik, dans eller något annat kreativt och konstnärligt!

På Kulturskolan kan man utveckla sitt konstnärliga intresse med hjälp av erfarna och engagerade pedagoger. Vi erbjuder kurser i dans, bild och musik. Vi har också ett Medielab på Elverket som är öppet för de som vill göra egen musik – skriva låttexter, spela in en sång och lägga på musik, jobba med rap.

Utöver kurserna arrangerar vi en lokalfestival inom ”Ung Kultur Möts” (UKM) varje vår och följer med deltagare till länsfestivalen. Vi producerar också ”Unga Kulturkalendern” på vintern inför jul. Ibland bjuder vi in gästartister eller gästlärare och ibland gör vi studieresor. Vi arrangerar också en del familjeaktiviteter och deltar i det årliga nationaldagsfirandet.

Kulturskolans undervisning och öppna verksamhet är en frivillig fritidsaktivitet utanför den kommunala grundskolan. Här kan framför allt barn och unga mötas i kulturaktiviteter och utvecklas konstnärligt!

Lärarna är utbildade pedagoger eller har en god erfarenhet från ett yrkesliv i kulturvärlden. Läs mer om vår personal.

Vi har ett begränsat antal instrument för utlåning – ifall du vill prova innan du bestämmer dig!

Välkommen till Kulturskolan!

Besöksadress:

Fogdevägen 2

Undersidor