Filipstads kommun startsida

Vattenkiosk för tekniskt vatten

Filipstads kommun erbjuder tekniskt vatten till verksamheter via en vattenkiosk, där man behöver ansöka om nyckel för att komma igång.

Från och med den 1 oktober 2023 upphör möjligheten att tappa tekniskt vatten från brand- och spolposter installerad på det allmänna vattenledningsnätet i Filipstads kommun. Även möjligheten att fylla på i tvätthallen inne på gården på Värmlandsgatan 1 upphör.

För att kunna erbjuda tekniskt vatten till verksamheter har vi därför byggt en vattenkiosk vid Tekniska kontoret, Värmlandsgatan 1, västra sida ut mot Järnvägsgatan.

Kostnaden per kubikmeter vatten är enligt gällande VA-taxa.

Vattnet som hämtas ur vattenkioskerna räknas som ett tekniskt vatten, inte som dricksvatten.

För att få åtkomst till vattenkioskerna behöver ni registrera företaget samt få en nyckel.

Ansök om nyckel till vattenkiosk

Du kan ansöka om vattenkiosknyckel via blankett, den hittar du på vår e-tjänstportal under Bo, bygga, gata och miljö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Näringsliv och arbete Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Glöm inte att ta del av de allmänna villkoren på sida 2 av blanketten.

Vattnet som hämtas från vattenkioskerna är INTE av dricksvattenkvalitet utan klassificeras som tekniskt vatten. Nyckeln är en värdehandling. Vid förlorad, skadad eller borttappad nyckel debiteras en avgift på 500 kronor.

  • När registreringen är klar så hör vi av oss och ni kan då komma till Värmlandsgatan 1 och hämta en nyckel som ger åtkomst till vattenkiosken.
  • Ni får även instruktioner om hur man använder vattenkioskerna (samt inloggningsuppgifter till webben där ni enkelt kan logga in och kontrollera hur mycket vatten ni tankat.)
  • Mer information får ni vid uthämtning av nyckeln.