Filipstads kommun startsida

Brottsofferjouren

Brottsofferjouren är en ideell förening som kostnadsfritt ger stöd åt människor som utsatts för brott, blivit vittnen till brott och anhöriga till brottsoffer och gärningspersoner. De som stödjer brottsoffer är utbildade och har avgett tystnadslöfte.

Brottsofferjouren Östra Värmland täcker Filipstad, Storfors och Kristinehamn och har lokaler i Kristinehamn och Filipstad.

Du kan nå Brottsofferjourens kontor i Kristinehamn på måndagar och tisdagar mellan klockan 10.30-12.30 och onsdagar mellan klockan 12.30-14.30. När ingen finns på plats eller kan svara så kopplas telefonsamtalen vidare till en telefoncentral på Brottsofferjouren Sverige. Vid frågor och funderingar finns det också möjlighet att nå jouren via mejl: info@ostravarmland.boj.se

Brottsofferjouren har två stödgrupper:

  • En stödgrupp för våldsutsatta kvinnor (Kristinagruppen)
  • En stödgrupp för barn som bevittnat våld och deras mammor (Kids club)

När underlag finns så finns det också en stödgrupp för äldre som har utsatts för brott. För mer information se www.ostravarmland.boj.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vi finns även på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kvinnofridslinjen med telefonnummer 020-50 50 50 har öppet dygnet runt.

Terrafem är Sveriges enda rikstäckande jourtelefon för kvinnor och flickor med utländsk härkomst. De kan ge stöd och råd på för närvarande 43 olika språk. Telefonnummer: 020-52 10 10.