Filipstads kommun startsida

Hantverksprogrammet - Frisör

Två frisörelever gör frisyrer på varsin frisyrdocka

På detta program får du ta fram din händiga och konstnärliga sida. Här får du en förberedande utbildning inom ett visst yrke där du lär dig grunden i ett hantverksyrke. Inom dessa hantverksyrken lär du dig den grundläggande tekniken, materialkunskap och företagande.

Lärlingsprogram

Innebär att halva studietiden är på skolan och halva är lärande på arbetsplats (APL). Tiden för APL kan tillbringas på din hemort eller annan valfri ort.

Inriktning

Frisör

På Spångbergsgymnasiet har vi inriktningen frisör. Här får du med dig kunskap om färglära, öva på klippning, frisyrdesign och andra frisörtekniker. Du får också en lärdom inom kundservice och ekonomi. Du kan även lägga till makeup som ett individuellt val.

Bra att veta

På detta program använder du dig inte bara av händerna utan du får även lära dig hur du planerar ditt arbete. Du får även en kunskap om mest lämpliga material, beräkna kostnader samt försäljningsteknik av produkter.

Det är viktigt att veta om att många hantverkare arbetar i små företag eller startar eget. Detta innebär att du får kunskap om hur du startar upp och driver ett företag.

Salong Spångberget

Boka tid hos Salong Spångberget

Telefon: 070-190 70 36

Prislista Pdf, 159 kB, öppnas i nytt fönster.

Telefonnummer:

070‑261 40 57

Besöksadress:

Spångbergsgymnasiet