Filipstads kommun startsida

Samhällsvetenskapsprogrammet

Två elever läser i historiska böcker

Detta program passar dig som vill ha en högskoleförberedande utbildning. Här går du in på de samhällsvetenskapliga områdena som till exempel juridik, psykologi, kommunikation, språk etc. På detta program får du också lärdom om hur samhället styrs, förändras och vad som lagt grunden till dagens samhälle.

Studieförberedande program

Samhällsvetenskapsprogrammet bedrivs som studieförberedande program. Det innebär att dina studier är riktade mot att bli behörig till vidare studier på universitet och högskola.

Inriktning

Beteendevetenskap

Här på Spångbergsgymnasiet har vi inriktningen beteendevetenskap. På denna inriktning får du kunskaper om människors utveckling, hur vi samspelar med andra människor och hur vi anpassar oss till olika miljöer. Man får även med sig en förståelse om olika typer av organisationer och ledarskap.

Bra att veta

På den samhällsvetenskapliga utbildningen får du en bred lärdom om hur det sociala samhället i Sverige fungerar.

Om du är intresserad av att studera vidare efter gymnasiet är detta ett program som ger dig en bred behörighet inför kommande högskolestudier.

På Spångbergsgymnasiet arbetar vi för att alla ämnen ska ha en internationell prägel, för att ge dig kunskap om vad som påverkar livsvillkoren för människor i olika delar av världen. Alla elever på Spångbergsgymnasiet erbjuds under sin utbildning att delta i något internationellt projekt.

I klassrådet tas ärenden som rör klassen upp. Samhällsvetenskapsprogrammet har också ett SA-råd där lärare och elever träffas för att diskutera hur man kan förbättra utbildningen.

Vi tycker det är viktigt att du som elev ska känna sammanhang i din utbildning. Vi arbetar ämnesövergripande för att skapa denna röda tråd. Entreprenörskap innebär att du som elev kommer att ges verktyg för att tänka i nya banor, utveckla det framtida näringslivet och kanske tjäna pengar på dina idéer. En sådan möjlighet är att starta ett eget företag inom ramen för "Ung företagsamhet".  

Telefonnummer:

070‑261 40 57

Besöksadress:

Spångbergsgymnasiet