Filipstads kommun startsida

Dagverksamhet

Grå möbelgrupp med soffa och två fåtöljer runt ett träbord på grå matta

PH-center och Solrosen är två dagverksamheter i Filipstad.

PH-center

Vid PH-center, på Kungsgatan 7, bedrivs dagaktiviteter två dagar i veckan, tisdag och fredag, klockan 13.00 -16.00. Alla pensionärer och personer med funktionsnedsättning är välkomna. Den som vill delta behöver inte boka tid eller ha ett biståndsbeslut.

Dagaktiviteterna syftar i första hand till socialt umgänge med andra och den som vill kan delta i till exempel gruppgymnastik eller andra aktiviteter. Ibland ordnas särskilda aktiviteter till exempel utflykter.

Solrosen

Solrosen, på särskilda boendet Fridensborg, är en dagverksamhet för personer med demenssjukdom.

Här får våra gäster en trivsam och meningsfull dag i en ombonad och trygg miljö. Det ger också avlastning och stöd till anhöriga och närstående.

Vi umgås, fikar, förbereder och äter lunch tillsammans. Vi hittar på olika aktiviteter såsom promenader, sällskapsspel, sång och musik och bakar vårt eget kaffebröd.

OBS! Ett ombyte med kläder, lämpliga för årstiden, bör finnas på Solrosen. Vi försöker att vistas ute så ofta som möjligt!

Solrosen har öppet två dagar i veckan, måndagar och torsdagar klockan 08.00-15.00. För att få komma till Solrosen måste man ha ett beslut av kommunens demenssjuksköterska.

Telefonnummer:

0590 611 00 (växel)

Besöksadress:

Vikhyttegatan 14 (vårdcentralen)

Postadress:

Box 307
682 27 Filipstad